Szorul a hurok: Letartóztatták a fideszes Simonka György üzlettársát

Előzetes letartoztatásba került Simonka György fideszes országgyűlési képviselő üzlettársa – értesült a Magyar Nemzet.

A fideszes politikus cégtársát február 23-án, vagyis a múlt héten hallgatták ki gyanúsítottként, azóta pedig az egyik büntetés-végrehajtási intézményben tartják fogva.

Bár az ügyészség nem erősítette meg a lap információt, a Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a férfit a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) költségvetési csalás bűntette miatt folyamatban lévő nyomozás keretében hallgatták ki.

Simonka György

Az mno.hu felhívta Simonkát, akitől megkérdezték, hogy tud-e üzlettársa letartóztatásáról, de a képviselő nem kívánt nyilatkozni.

Simonka neve Mengyi Roland ügyével kapcsolatban is előkerült. Eszerint Békés megyében ugyanaz a pályázatíró cég, a Public Sector Kft. bonyolította több nagy projekt előkészítését és pályáztatását, mint Mengyi ügyeit.

Simonka György ügyeiben korábban egyébként az LMP társelnöke is feljelentést tett gyanús közbeszerzési pályázatok miatt. Hadházy Ákos az egyik Korrupcióinfóján bemutatott egy szövevényes céghálózatot, amelyet Dél-Békésben hoztak létre, és amelyben a Magyar Termés TÉSZ Kft. is feltűnt. A vállalkozás több olyan közbeszerzést is hirdetett, amelyen a Simonka család más cégei voltak a befutók.

 

Valódi Hírek