Mesés palotákkal gazdagodtak Habony, Rogán és Tiborcz cimborái

Már a földhivatali bejegyzések is igazolják a korábbi sejtést: rövid idő alatt három pesti palota került Habony, Rogán és Tiborcz baráti körének kezébe – írja a valasz.hu.

A Four Seasons (Gresham-palota) mögötti állami épület az EastCastle Investments nevű kft.-hez került. A céget, amely 8,87 milliárdot fizetett az ingatlanért 100 százalékban Dina Moshavi birtokolja, akit leányként még Dina Gagelnek hívták – a Gagel családot Habony Árpád grúz-izraeli barátjaként azonosította a Válasz.

Biarritz-ház

A másik ingatlan a Biarritz-ház Duna felé eső épületrésze (Széchenyi rakpart 12.) 1,46 milliárd forintért cserélt gazdát. Boldog tulajdonosa a Beta Tower Kft, mely egy áttételen keresztül a Carion Holding leánycége. A Carion-csoport egyebek mellett arról híres, hogy Rogán Antal kabinetminiszter rájuk szabta a nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvényt.

Andrássy út 116.

Végül, de nem utolsó sorban ott van még egy szép sugárúti palota, az Andrássy út 116., amely 723,6 millió forintért vesztette el közvagyon jellegét Az új tulajdonos a WHB Vagyonkezelő Kft., amely a West Hungária Bau építőcéget is jegyző Paár Attila érdekeltsége. Ő Tiborcz István ismert üzleti partnere.

Gratulálunk az új tulajdonosoknak a friss szerzeményekhez!

Valódi Hírek