Bréking: Már Szilágyi Áron is népszavazást akar az olimpiáról

Meglepően nyilatkozott a budapesti olimpia egyik plakátarca, Szilágyi Áron a ma reggeli Mokkában.

A műsorban Fürjes Balázs kormánybiztos és a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó voltak a vendégek. Előbbi papagájként szajkózta a fideszes propagandaszöveget („elfogyott az egység az olimpia mögül”, „soha nem voltunk még olyan közel a olimpiarendezéshez, mint most”, stb., stb.), Szilágyi Áron viszont meglepően korrekt mondatokat mondott.

Szilágyi szerint

ha a társadalom egészét érintő kérdésben az emberek véleményét kérdezik, az nem lehet rossz.

“Áron, nektek, vagy neked személy szerint mekkora csalódás az, hogy ennyien aláírták ezt az ívet? Hogy nem szeretnék azt, hogy Budapesten legyen az olimpia?” – tette fel a kérdést Szebeni István, mire Szilágyi Áron meglepő választ adott:

Én úgy gondolom, hogy az, hogy a magyar választópolgárok – élve az alkotmányos jogukkal – arra gyűjtenek aláírást, és aláírják azt az ívet, hogy legyen egy népszavazás egy egyébként nagyon fontos témában, ami az ország egészét érinti, a társadalmunk egészét érint, az semmiképpen nem lehet egy csalódás.

Hozzátette:

„Az emberek arról döntöttek, hogy egy népszavazáson szeretnék, népszavazásra szeretnék vinni az olimpia ügyét, és maguk voksolnának arról, hogy legyen-e olimpia vagy ne legyen. Én ezt, én ezt jónak találom, és úgy gondolom, hogy ennek van helye, és természetes.

Én természetesen nem politizálok, főképp nem pártpolitizálok, de mint sportoló, mint magyar ember, mint a sportot szerető, az olimpiai mozgalommal, az olimpiai eszmékkel abszolút azonosulni tudó valaki, én is elmondom a véleményemet. Én arra biztatok mindenkit, hogy hallgassa végig a most induló párbeszédet.”

Valódi Hírek