Elúszott olimpia: Ha Tarlós elviszi a balhét, Orbán megengedi, hogy újra induljon

Főpolgármesterséget ajánlott Orbán Viktor Tarlós Istvánnak cserébe, ha elviszi a balhét és javaslatot tesz az olimpiai pályázat visszavonására – tudta meg az atv.hu. A miniszterelnök valójában már Rió óta tudja, nincs sok esély Budapest győzelmére.

A tévének mind kormányzati források, mind a Városháza környékéről megerősítették, hogy a Momentum aláírásgyűjtésének bejelentése óta folynak a háttérben az egyeztetések, a miniszterelnök és a főpolgármester pedig az utóbbi időben újra „barátok lettek”, heti rendszerességgel beszélnek egymással.

Az atv.hu úgy tudja: a kormányban eldöntötték, a vasárnapi boltzár mintájára vissza kell vonni az olimpiai kandidálást. El akarják kerülni az olimpiai népszavazást, és azt, hogy a balliberális ellenzék összezárjon az olimpiaellenesség jegyében és a feltörekvő Momentumos élcsapattal végigkampányolja a nyarat a kormány ellen.

Tarlós egyébként már pénteken elkezdett visszatáncolni az olimpiától, és kijelentette:

„ha valóban lesz népszavazás, vagy elegendő aláírás gyűlik össze ahhoz, hogy népszavazást szeretnének, akkor én személy szerint komolyan fontolóra veszem, hogy vissza kellene vonnunk a pályázatot”.

Valódi Hírek