80 milliós luxusjachtja van az MSZP ex-pénztárosának

80 milliósra becsült juxusjachtot birtokol családi cégein keresztül Puch László, az MSZP korábbi pénztárnoka.

A 7 méter széles és 13 méter hosszú hajón négy darab kétszemélyes kabin van, mindegyik külön fürdőszobával ellátva – írja a 444.hu.

A jachtra a Horvátországban regisztrált hajók hivatalos adatbázisában bukkant rá a portál.

Puch László és a 80 milliós luxusjacht

Puch vitorlázási szenvedélye már korábban is ismert volt, de azt eddig nem lehetett tudni, hogy legközelebbi hozzátartozóinak – akik mind szerepet játszanak a Puch-család kiterjedt üzleti vállalkozásaiban – lenne egy jelentősebb értékű tengeri vitorláshajója.

Puch a Direkt36-nak megerősítette, hogy családjának résztulajdona van a hajót birtokló cégben, és közölte azt is, hogy a vitorlás jachtot évek óta rendszeresen használja.

Puch az MSZP egyik meghatározó politikusa volt. 1994-ben lett parlamenti képviselő, majd a szocialisták 1998-as választási veresége után a pártpénztárnoki posztra került, és az volt a feladata, hogy stabil pénzügyi hátteret biztosítson pártja számára.

Néhány korábbi párttársa, például Gyurcsány Ferenc szerint ezt úgy tudta elérni, hogy szoros kapcsolatot tartott fenn Simicska Lajossal, aki korábban a Fidesz legfontosabb gazdasági háttérembere volt – teszi hozzá a portál.

Valódi Hírek