Orbán magához rendelte a Fidesz választókerületi elnökeit, jön a nagy tisztogatás az októberi vereség után

Sokaknak van félnivalója, miután az ország 5 legnagyobb városából 4 ellenzéki kézbe került.

Félidős konzultációt tart Orbán Viktor a Fidesz-KDNP választókerületi elnökeivel – írja vasárnapi közleményében a Fidesz.

“A kormányzati ciklus felénél járva a Fidesz elnöke értékelő megbeszéléseket folytat a pártszövetség valamennyi választókerületi elnökével.

A jövő héten kezdődő találkozókon szóba kerülnek az eddig elért eredmények és a következő időszak kormányzati feladatai is”

– írják.

Az udvarias megfogalmazás valójában egy nagyszabású tisztogatási akciót takar.

Mint arról már decemberben beszámoltunk: Orbán Viktor nem hagyja büntetlenül az októberi önkormányzati választáson elszenvedett fideszes vereségeket, amikor is Magyarország 5 legnagyobb városa közül 4 ellenzéki kézbe került.

Mint a 24.hu megtudta: Orbán nem kevesebb, mint

15-20 választókerületi elnököt

tervez lecserélni.

Nyilvánvalóan a vártál rosszabb eredményt hozó választókerületi elnököknek van a legtöbb félnivalójuk.

Tudni kell, hogy a Fideszben a választókerületi elnökök felelnek a helyi eredményekért és ők indulnak az országgyűlési választáson jelöltként.

2022-ben tehát legkevesebb 15-20 helyen már új jelöltekkel vág neki a Fidesz a választásoknak, ezek közül több csere is a fővárosban lesz, ahol a párt csúfosan leszerepelt októberben.

A lap szerint Orbán nem elégedett azokkal a magyarázatokkal, hogy nem számoltak az ellenzéki egységgel, illetve azzal sem, hogy mekkora kárt okozott Borkai Zsolt botránya.

Búcsúzhat a bűnügyekbe keveredett Simonka György és Boldog István, de komoly változások lesznek Budapesten például Kőbányán vagy Óbudán is.

Heves megyében is van ok a gyomorgörcsre: ott a Fidesz három választókerületi központban,

  • Egerben,
  • Gyöngyösön és
  • Hatvanban

is csúnyán leszerepelt.

Orbán és a pártvezetés egy része is úgy látja: személyi változások szükségesek ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásra csökkentsék az októberihez hasonló „kellemetlen meglepetések” kockázatát.