70.000 helyreigazító szórólapot kell kiosztania a hazudozó Fidelitasnak Szegeden

Példás büntetést kaptak.

A szegedi Fidelitas fejenként egymillió forint sérelemdíjat kell kifizessen Botka László három munkatársának:

Kalmár Gábor kabinetvezetőnek, Mózes Ervin volt címzetes jegyzőnek, valamint Solymos László volt alpolgármesternek.

A Szegedi Ítélőtábla jogerős döntése emellett azt is előírja, hogy a Fidesz helyi ifjúsági szervezetének

70 ezer szórólapot

kell eljuttatnia minden szegedi háztartásba, amelyben tájékoztatja a polgárokat, hogy megsértette a három tisztviselő jó hírnevét.

„Bemutatkozik Botka László börtönválogatottja” – ezzel a címmel indított kampányt tavaly októberben a szegedi Fidelitas, óriásplakátokon és szórólapokon.

Kopornyai Ernő, a szervezet szegedi elnöke ekkor egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a három tisztviselőt első fokon, hűtlen kezelés miatt börtönbüntetésre ítélte a gyulai bíróság.

Többek közt emiatt a sajtótájékoztató miatt perelte be a három férfi a Fidelitast, mert elhallgatták, hogy a gyulai ítélet nem jogerős, a kiszabott büntetést pedig felfüggesztették.

A felperesek a jó hírnév megsértésének megállapítását, sérelemdíj kiszabását, illetve a további jogsértéstől való eltiltást kérték a bíróságtól.

A Szegedi Törvényszék első fokon elutasította a keresetet, arra hivatkozva, hogy a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadsága közügyekben fontosabb, mint a jó hírnév védelme.

A Szegedi Ítélőtábla mostani jogerős ítélete ezt a döntést változtatta meg, mondván: az elhallgatással és a szórólapkampánnyal megsértették a felperesek személyiségi jogait, mert valós tényeket hamis színben tüntettek fel.

Így a szegedi Fidelitas kezdheti gyártani a 70 ezer helyreigazító szórólapot.

(Szeged.hu / Mérce.hu)

Valódi Hírek