Árulás: A győri Jobbik hirtelen kiszállt az összefogásból, hogy megnehezítsék az ellenzék győzelmét

Hány millióba került ez a Fidesznek?

„Eljött a várt pillanat! Kilépünk az ellenzéki összefogásból!”

– írta meg kedden reggel Fodor Roland, a Jobbik győri elnöke Facebook-oldalán. A politikus közölte: kedden mind a négy jobbikos jelölt visszalépett, mint egyéni választókerületi képviselőjelölt.

„Az ellenzéki moslékszövetség elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is.

Kilépésünk hónapok óta tervezett volt, nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz!”

– áll a jobbikos képviselő posztjában.

A győri összefogás plakátja. Középen Glázer Tímea (DK) közös polgármesterjelölt / balra, nyíllal jelölve a jobbikos Fodor Roland

Fodor szerint egykor azért csatlakoztak az összefogáshoz, mert tervük szerint „így a nemzetellenes baloldali pártok nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben”.

„Ehhez pedig szükséges volt pár hónapig belemennünk – minden jóérzésű polgár döbbenetére – ebbe a proletár rémálomba. Értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben, sem országosan”

– fogalmazott Fodor Roland.

ELJÖTT A VÁRT PILLANAT!KILÉPÜNK AZ ELLENZÉKI ÖSSZEFOGÁSBÓL!A mai napon mind a négy jobbikos jelölt visszalépett mint…

Közzétette: Fodor Roland – 2019. október 7., hétfő

.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hány millió forintba vagy hány jachtos kirándulásba került a Fidesznek mindez, mindenesetre az országos Jobbik közleményben reagált a győri képviselőjelöltjei visszalépésére.

Mint írják: elítélik lépésüket, és továbbra is támogatják a győri ellenzéki együttműködést.

„Az országos elnökség ma reggeli döntése alapján a győri alapszervezet működése felfüggesztésre került, a négy visszalépő képviselőjelölt összes párton belüli tisztségéből visszahívásra került és etikai eljárás indult velük szemben”

– áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Jobbik azokon a településeken, ahol tagságuk az együttműködésben való indulás mellett döntött, továbbra is tartja magát a megállapodáshoz.

„Így Győrben is arra kéri szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák az október 13-ai választáson” – írja az országos Jobbik-központ.

Valódi Hírek