Most érkezett: Elárverezték a lakását az anyukának, akinek leszakította a karját a tésztagép

Még ő tartozik félmillióval a banknak.

A tiszaújvárosi Magyari Beáta kálváriája 2015 nyarán kezdődött, korábban mi is beszámoltunk róla.

Munka közben a tésztagép alkatrésze átszúrta a tenyerét, végül leszakította a kezét. Az asszony a baleset után elvesztette az állását, és képtelen volt fizetni a devizahitelét. Mostantól pedig már saját lakása sincs.

„Annak idején 6,2 milliót követelt tőlem a bank. Mivel nem tudtam kifizetni, ezért átadták a követeléskezelőnek. Az adósság 8 millió 800 ezerre nőtt két év alatt.

Június végén a végrehajtók elárverezték a lakást. 8 millió 400 ezerért, azaz nagyon ár alatt. Ez azt jelenti, hogy nemcsak elveszítjük a lakásunkat, de félmillió forintos tartozásunk is marad.”

– mondta el Beáta a 24.hu-nak. Hozzátette: bő egy hetük van arra, hogy kiköltözzenek.

Magyari Beáta / fotó: Blikk

Az asszony szerint beszédes, hogy a lakásába költöző új tulajdonos kijelentette, nem akar találkozni vele.

„Mondták neki a végrehajtók, hogy ez nem lehetséges. Az óraleolvasás és a papírok aláírása miatt muszáj találkoznunk. Lehet, nem szeretne szembesülni azzal, hogy egy olyan ember lakásába költözik, akitől elvették az otthonát” – fogalmazott.

Beáta ígéretet kapott az önkormányzattól arra, hogy havi 25 ezer forintos bérleti díjért biztosítanak neki egy önkormányzati lakást, de még nincsenek aláírva a papírok.

Beáta helyzetét nehezíti, hogy tavaly ősszel megvonták tőle a fogyatékossági támogatást. Az országos felháborodás után a parlamentben is téma volt az eset.

„A fogyatékos támogatást azóta se kapom. Kacskaringós úton sikerült elintézni egy kivételes rokkantsági ellátást. Mivel hetvenszázalékos rokkant lettem, ez 33 ezer forint.

De a hetvenszázalékos rokkantságot sem három évre adták meg, mint másnak, csak egyre”

– tette hozzá.

FRISSÍTÉS: Aki segíteni kíván Magyari Beátának, megtalálja őt a Facebookon, >>ITT<<. (Az érintett engedélyével linkeltük a profilját.)

(24.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek