Elvették a fogyatékossági támogatást a nőtől, akinek egy tésztagép szakította le a karját

Magyari Beáta három évvel ezelőtt egy munkahelyi baleset következtében veszítette el az egyik karját. Most megvonták tőle a 20 ezer forintos támogatást is, a kilakoltatás szélére került.

Az asszony kálváriája 2015 nyarán kezdődött, tavaly mi is beszámoltunk róla. Munka közben a tésztagép egy alkatrésze átszúrta a tenyerét, végül leszakította a kezét.

Az asszony a baleset után elvesztette az állását, és képtelen volt fizetni a devizahitelét.

Végül nehézségek árán sikerült találni a környéken egy fogyatékosbarát munkahelyet, de ott is csak részmunkaidőben dolgozhat, ami a megélhetésre is alig elég. Ledöbbent, amikor megkapta

a 20 ezer forintos fogyatékossági támogatásának megvonásáról szóló határozatot.

„Három évig súlyos fogyatékos voltam, aztán az egyik hónapról a másikra már nem vagyok az. Nem értem, hogyan gondolhatja komolyan ezt bárki.”

– mesélte az asszony a 24.hu-nak.

Az indoklásban többek közt az áll, hogy

már nem szorul kormányrendelet szerinti segédeszköz állandó használatára.

Fotó: Blikk/Grnák László

Egy orvosi bizottság megvizsgálta Miskolcon, miután fellebbezett a támogatás megszüntetése ellen, de a szakemberek azt nézegették, hogy tud-e járni és milyen állapotban vannak a térdei.

„Mondtam, hogy itt nem azt kell nézni, hogy az ember le tud-e hajolni, hanem azt, hogy az alapvető hétköznapi dolgokat hogyan tudja megoldani.”

Beátának egy kézmosáshoz is segítség kell.

Közben volt munkáltatójával kártérítési perben is áll, ami nem halad túl jól. A cég azt állítja, a fél karral élő asszony „nem állított valós dolgokat róluk” és négymillió forintot ajánlottak fel a Magyariék által kért 15 millió helyett.

Az eljárás viszont nem érdekli a végrehajtókat, az asszony a hiteltartozása miatt a kilakoltatás határán áll.

Magyari Beáta március hatodikáig kapott haladékot a bíróságtól arra, hogy rendezze a devizahitel-adósságát. Ha ezt nem teszi meg akkor nemcsak a fogyatékossági támogatást bukhatja el, de az utcára is kerül.

Valódi Hírek