Tombol az őrület a Fideszben: Egy óriási Attila-emlékművet akarnak felállítani Káslerék

Egy titkos előterjesztésből derült ki.

Mint tegnap írtuk: egy eddig titokban tartott EMMI-s előterjesztés landolt a hvg.hu-nál, amiből kiderült, hogy Kásler Miklós minisztériumánál januárban több mint 800 milliós büdzsével startolt Magyarságkutató Intézetnek még több pénz kellene.

Emellé még az agymosás is beférne 3-30 éves korig, a nemzeti tudatért; két múzeum 4,5 milliárdért és némi pénz, hogy a kutatóik 650 ezret tudjanak keresni.

Most kiderült, ez nem minden, kellene az intézetnek egy impozáns épület is,

az ingatlanjaik felújítására 590 milliót szeretnének.

Egy nemzetközi angol-magyar nyelvű szakfolyóiratot is szeretnének, de a legnagyobb dobás ezután jön:

az emberi erőforrások minisztere gondoskodna

„a monumentális Attila emlékmű megvalósításával” kapcsolatos feladatokról.

Akkreditált oktatási hely is lennének, a magyarázat szerint azért, mert alig képeznek már latintanárt az ógörög képzés pedig lényegében megszűnt (ki is nyírta ki a bölcsészképzéseket? – a szerk.), mert így „nem lesznek olyan személyek, akik egyáltalán képesek elolvasni a magyarokra vonatkozó történelmi forrásokat, legyen az Bizáncban, Grúziában, vagy épp a Vatikánban„.

Természetesen a saját történelem megalkotására való hajlam sem veszett ki belőlük, mint írják, a

Kárpát-medencei magyarság eredetére fókuszáló” oktatási- és kutatási programokat indítanának és támogatnának, és utánpótlás-képzést is terveznek, hozzá tartozó ösztöndíj programmal. Ugyanis célul tűzték ki, hogy „hozzájáruljanak egy olyan új tudományos generáció kialakulásához, amely korszerű,

saját tudományos narratívát fogalmaz meg”.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek