Most érkezett: Az ügyészség folytatni akarja az eljárást Czeglédy Csaba ellen

Ahogy megszűnt a mentelmi jog, egyből intézkedtek.

Az ügyészség indítványozta a Szegedi Törvényszéken, hogy rendelje el az eljárás folytatását Czeglédy Csaba ellen – tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön.

Szanka Ferenc elmondta, a politikust bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

Czeglédy Csaba, a DK európai parlamenti képviselőjelöltje volt, ezért – a választási eredmény jogerőssé válásáig – mentelmi jog illette meg. A politikus mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottság fenntartotta, ezért a bíróság május 9-én megszüntette a büntetőeljárást ellene. A választási eredmény jogerőssé válásával azonban

a politikus mentelmi joga megszűnt.

A gyanúsítottak ellen februárban emelt vádat az ügyészség. A Szegedi Törvényszéken előkészítő ülésekkel június 24-én kezdődik el az ügy tárgyalása. Az ügyészség kilenc vádlottal egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről és a büntetésükről.

Mindeközben kedden délután bejelentette a helyi ellenzéket tömörítő Éljen Szombathely Egyesület, hogy Dr. Czeglédy Csaba független képviselőjelöltként elindul a Derkovits lakótelepi városrészben az önkormányzati választáson és az Éljen Szombathely! nem állít vele szemben más jelöltet.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek