Torkig vannak a szarvasi kávéfőzőgyár kirúgott dolgozói: Fél éve nem kapják meg a pénzüket

Egy ország, ahol a törvények nem a tisztességesen dolgozó kisembereket védik. Erről is szavazunk május 26-án!

Az utolsó havi fizetéssel és a végkielégítéssel is adós a januárban bezárt szarvasi üzem tulajdonosa a kirúgott munkásoknak. Csaknem kétszázan várják a járandóságukat, csoportosan tervezik a jogorvoslati eljárást elindítani.

Amint arról január végén a Nyugati Fény is beszámolt: végleg bezárt az évtizedeken át mindenki által ismert és használt kávéfőzőket gyártó Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.

A mindenki által ismert Szarvasi kávéfőző

A cég vesztét egyébként nem a kávéfőzők okozták, hanem azok a „halálcsillag” néven ismert lámpák, amelyeket az IKEA rendelt meg a világítástechnikai eszközöket is gyártó cégtől, ám hiába fordítottak százmilliókat a gépsorok és a technológia fejlesztésére, zömében selejtek jöttek le a gyártósorokról.

A bezárással nem csak az elküldött munkások kerültek nehéz helyzetbe, de az üzem beszállítói is.

A hvg.hu úgy tudja: a munkások egy része azóta elhelyezkedett, többségük minimálbérért dolgozik.

Azt viszont zokon veszik, hogy sem az utolsó havi bérüket, sem pedig a sokaknak több évtizedes gyárban eltöltött idő után járó végkielégítést sem kapták meg fél év után sem.

Az egykori dolgozók egy csoportja ezért most elment a szarvasi polgármesterhez, Babák Mihályhoz, hogy segítséget kérjen tőle, hogy a pénzükhöz jussanak.

A minimálbéres fizetésükből nem telik jogi képviseletre, ezért azt fontolgatják, hogy együtt tesznek majd jogi lépéseket azért, hogy végre kifizessék az elmaradt munkabérüket.

Valódi Hírek