Rajongott a Fideszért, most már a pokolba kívánja Orbánékat az olasz-magyar történész

Inkább elmegy Magyarországról.

Stefano Bottoni olasz-magyar történész interjút adott a hvg.hu-nak. A 41 éves férfi nemrég úgy döntött, hogy itt hagyja az országot, az Akadémia elleni támadás volt az utolsó csepp a pohárban.

Bottoni elmondta, hogy erősen szimpatizált a Fidesszel az ezredfordulón. „A fideszes rendezvényeken voltak a legjobb csajok a kétezres években. Máig hiszem, hogy a „polgári Magyarország” nem csupán politikai termék volt, hanem a rendszerváltás után az egyik legfontosabb vízió Magyarországról,

amivel akkor jó volt azonosulni.”

2006-ban még tüntetett az MSZP-kormány ellen, nagy reményeket fűzött 2010 körül a Fideszhez, mert biztos volt abban, hogy Gyurcsány Ferencet rossz kormányzásban nem lehet alulmúlni.

Stefano Bottoni / fotó: Facebook

Aztán jött a pofára esés: „Az elején csodáltam a „politikai kormányzás” határozottságát, antiglobalista énemnek pedig tetszett, hogy nekiment a multiknak. 2014 után jöttem csak rá, hogy a rendszer nem tud és nem is akar konszolidálódni, de 2017 elején még állandó lakcímkártyát igényeltem.

Rá néhány hétre indult a CEU-ügy, majd jött a kutatók listázása a Figyelőben, a szörnyű választási kampány és a drámai eredmény.”

Ezek után már tudtam, hogy bárki sorra kerülhet.”

Állítása szerint nem akart betagozódni a rendszerbe, mert úgy látja, egy idő után a pozíciók szerzéséről és az ellenfél megsemmisítéséről szóltak a fideszes rendezvények. „De a legjobban az zavart, hogy ha közéjük tartozol, tartani kell a szádat, márpedig ez nem fért meg az olasz temperamentumommal” – mondta Bottoni.

Valódi Hírek