Gréczyék ételhordókkal akartak bemenni Orbán filléres menzájára, hogy a szegényeknek is enni vigyenek (+videó)

A Demokratikus Koalíció törvénymódosító javaslatot nyújt be, hogy a kórházakban, iskolákban és óvodákban is ugyanannyiért lehessen étkezni, mint Orbán sleppjének a várban.

A párt két politikusa, Varju László és Gréczy Zsolt kedden ételhordókkal jelent meg Orbán milliárdokért felújított palotája előtt, ahol pár száz forintért adja az ebédet a Gundel Étterem (amely egyébként a Városligetben ennek a tízszeresét kéri el a földi halandóktól).

Gréczyék ételhordókkal a kezükben megpróbáltak bejutni az épületbe, hogy ott ebédet vásároljanak.

A bejáratnál várta őket Fodor Gergely, a budai Várnegyedért felelős miniszteri biztos, aki a képviselőknek azt mondta: a luxusmenzáról egy nyilvános pályázatot írtak ki.

Fodor szerint a megkötött szerződés az ételek valós összegét tartalmazza, azokat az étterem állapítja meg, abba a Miniszterelnökség nem szól bele, a Gundel pedig havi 2,5 millió forint bérleti díjat fizet.

Kijelentette, hogy amennyiben a képviselők közérdekű adatigénylést nyújtanak be, kiadják nekik a szerződést.

A csinovnyik nem engedte be az ellenzéki politikusokat az épületbe: azt mondta nekik, hogy ehhez 72 órával korábban kellett volna jelezni a szándékukat.

Ezt követően Varju László közölte az egybegyűlt újságírókkal: a DK kezdeményezi, hogy az ügyben kötött összes szerződést hozzák nyilvánosságra.

A politikus kijelentette: néhány száz forintért nem lehet olyan minőségű ebédet adni, mint amit a Miniszterelnökségen biztosítanak Orbánnak és sleppjének.

Gréczyék elmondták azt is: a Demokratikus Koalíció törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a kórházakban, iskolákban és óvodákban is ugyanannyiért lehessen étkezni, mint Orbánnak és sleppjének a várban.

Videó:

Becsöngetünk a Miniszterelnökségre, hát ha mi is kapunk olyan olcsón ebédet a Gundel -menzáról, mint Orbán Viktor. Sajtótájékoztatot tart VARJU László Újpest-Angyalföld és Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési kepviselői.🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2019. január 8., kedd

.

 

Valódi Hírek