Egész Európában egyedülálló módon autistákkal dolgozik a magyar futárcég

Meggyőződés, türelem és bizalom. Csak ennyi kell, és fogyatékos emberekre is lehet sikeres vállalkozást építeni.

A Nagy Lépés Futárszolgálat – Európában egyedülálló módon – autistákkal és Asperger-szindrómásokkal dolgozik – számol be róla a Forbes.

A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató futárszolgálat ötlete Budapesttől több ezer kilométerre talált rá Erős Leventére, egy 2016-os torontói egyetemi cserefélév alatt találkozott két olyan futárszolgálattal, amelyek mentálisan sérült, illetve autista munkavállalókat foglalkoztattak. Hazatérve felkereste gyógypedagógus végzettségű ismerősét, Scholtz Krisztinát, hogy nincs-e kedve valami hasonlót létrehozni Budapesten.

Jelenleg négy gyalogos futár dolgozik a cégnél: autistákon, Asperger-szindrómásokon kívül van egy enyhe fokban értelmileg akadályozott munkavállalójuk is. Scholtz azt mondja, nagyon megbízható minden alkalmazottuk – köszönhető ez a szoros baráti légkörnek és a hosszú betanulási folyamatnak.

A betanítás alatt egyénileg kísérik a futárokat, és megnézik, kinek milyen helyzet megoldása okoz problémát, majd átbeszélik, mikor hogyan kell reagálni.

Napi 15-16 címre tudnak elmenni a négy órában dolgozó alkalmazottak.

Ma is dolgoztunk: hatékonyság, kommunikáció, gyorsaság ☺😉🙌

Közzétette: Nagy Lépés Futárszolgálat – 2018. szeptember 18., kedd

Az alapítók Európában nem tudnak hasonló futárcégről, egyedülálló ötletüket azonban első körben Magyarországon terjesztenék ki. Levente a csomagszállításban látja a bővülési lehetőséget és üzletileg is egyre inkább a fenntarthatóság felé mennének.

Kiemelt kép: Nagy Lépés Futárszolgálat Facebook