Megszólalt a Bolgár Györgyöt kirúgó „bátor” főszerkesztő – Bár ne tette volna

Beindult a nagyüzemi maszatolás.

Az Indexnek nyilatkozott Tóth Ákos, a 168 Óra főszerkesztője.

Az ő döntése volt, hogy 9 év után Bolgár György nem folytathatja nagy sikerű sorozatát a hetilapban, amelyben a fideszes hazugságokat cáfolta meg tételesen.

Tóth azzal „indokolta” Bolgár kirúgását, hogy „a sorozat ennyi idő után elfáradt”, és ennél bővebben nem kívánja indokolni a döntést.

Tóth Ákos (balra) és Bolgár György (jobbra)

Mint azt megírtuk: a valóságban a Fidesz-közeli EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) irányából érkezhetett nyomásgyakorlás, miután a Klubrádió leadta Bolgár György interjúját Heisler Andrással, amelyben a másik zsidó egyház, a MAZSIHISZ elnöke kritizálta a Sorsok Háza-megállapodást.

A Fidesz-közeli EMIH-hez kötődő cégek a 168 Órában és a Klubrádióban is tulajdonrésszel bírnak (Erről itt és itt olvashatsz bővebben).

Bolgár Györgyöt tehát a jelek szerint azért rúgták ki az EMIH-érdekeltségű hetilaptól, mert egy másik EMIH-érdekeltségű rádióban teret engedett az EMIH bírálatának, ráadásul a konkurens zsidó egyház, a MAZSIHISZ vezetőjének szájából.

A „gerinces” Tóth Ákos ehelyett arról beszél, hogy „kifáradt” Bolgár György sorozata, a frissen KDNP-közelbe került Index pedig szükségét érzi, hogy hosszan mosdassa Tóthot.

Bolgár György is nyilatkozott a lapnak, azt mondta:

„Én csak annyit tudok, hogy a főszerkesztő egyik napról a másikra, minden előjel nélkül írásban közölte, azt a döntést kényszerült meghozni, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a munkámra.

Ez teljesen váratlan volt, mert a kilenc éve futó rovatom ellen a szerkesztőség tagjainak semmi kifogása nem volt, sok helyet nem foglalt el a lapban, volt némi visszhangja, és még két könyv is megjelent az írásokból.

Ebből úgy gondolom, a szerkesztőségen belüli okuk nem lehetett a döntésre, azt pedig, hogy kívülről milyen ok lehetséges, nem mondják el. Nekem nincs bizonyítékom semmire, azt pedig, hogy mit sejtek, egyelőre nem tárnám a nyilvánosság elé; mindenki gondoljon, amit akar, nézze meg, kinek lehetett beleszólása.”

NYF-kommentár: Felhívnánk a figyelmet Bolgár György beszédes szóhasználatára: a főszerkesztő azt mondta neki, ezt a döntést KÉNYSZERÜLT meghozni. Sajtószabadság, 2018…

Lesz még idő, amikor ez a Tóth nevű szégyellni fogja a hitvány tettét és olcsó magyarázkodását.

Valódi Hírek