A DK kiakadt, hogy Orbán a maradék pénzt is az egyházakba és a fociba önti

A kormány az ünnepek előtt újabb 200 milliárd forintot osztott szét a hozzá közel álló határon túli szervezetek, egyházak, illetve a labdarúgás támogatására – jelentette ki a DK alelnöke csütörtökön.

Niedermüller Péter közölte: az Orbán-kormány a közpénzeket nem a közjó érdekében, a szociális rendszer, az egészségügy és az oktatás fejlesztésére, az ország modernizálására, hanem önös érdekei mentén használja fel.

Hozzátette: amennyiben a demokratikus ellenzék alakíthat kormányt 2018-ban, az ország fejlesztésére fogják fordítani az adófizetők pénzét.

Mint elmondta: a kormány az ünnepek előtt elfogadott rendeletek szerint 30,7 milliárd forintot juttat a Magyarországi Református Egyháznak, illetve, miközben az állami egyetemek súlyos gondokkal küszködnek, 8,2 milliárd forint jut a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek.

További jelentős támogatást kapnak a határon túli egyházi szervezetek, de 37 milliárd (37000 millió!) forint megy el a labdarúgásra is: a többi között a nyíregyházi stadion építésére és határon túli klubok, a dunaszerdahelyi, a révkomáromi, a munkácsi és a csíkszeredai támogatására is.

Kérdésre válaszolva viccesnek nevezte, hogy a Fidesz a híveihez fordul a választások közeledtével anyagi támogatásért. Szerinte ennek nem a pénzhiány az oka, hanem a párt így is aktivizálni kívánja a szavazóit.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek