Sörpadokon és kerti székeken tanulnak a gyerekek a halásztelki iskolában

Tíz osztálynyi gyerek ingázik nap mint nap az iskola és a városban szerteszét szórt ideiglenes tantermek között Halásztelken, az iskolások hónapok óta sörpadokon görnyednek.

Áldatlan állapotok uralkodnak Halásztelken, ahol tíz osztálynyi gyerek szeptember óta minden nap küzd az iskolába járással, ingáznak az iskola és az ideiglenes tantermek közt – írja az Abcúg.

Az eredetileg szeptemberre tervezett átadás eleve irreális ígéret volt, mivel az iskolát működtető önkormányzat csak augusztusban kezdte meg az egyik iskolaépület bővítését egy extra emelettel.

Ráadásul a hiteligénylés benyújtásához szükséges kormányzati engedélyre is tavasz óta várnak, és amikor ez még augusztusban sem érkezett meg, saját zsebből kezdték el a munkálatokat.

Az alsó tagozatosok most több különböző helyen, például a városházaként működő Malonyay-kastélyban, a helyi művelődési házban, vagy éppen a város szélén álló sportcentrumban tanulnak, sörpadokon és műanyag székeken ülnek.

fotó: Hajdú D. András

Ennél is nagyobb baj, hogy sportcentrum és az iskola között az összeköttetés sem jó, és a Malonyay-kastéllyal is számos probléma van.

Nem tudják a gyerekek holmiját hol tárolni, a szülőket kérték, vigyenek vállfát, és a technikacsomagok és a tisztasági csomagok tárolására alkalmas dobozokat, esetleg szekrényeket.

A szülők kezdetben türelmesek voltak, hisz azt ígérték az őszi szünet végére végeznek az iskolafelújítással. Csakhogy november 2-án, két nappal a szünet vége előtt Szentgyörgyi József polgármester saját Facebook-oldalán közölte:

az ígértekkel ellentétben egészen a tanév végéig maradnak az érintett osztályok a külső helyszíneken.

 

Valódi Hírek