Vajna Tímea barátnőjét rendesen kitömi a filmalap

A Magyar Nemzeti Filmalap 10,5 millió forinttal támogatja Sárosi Mónika – Vajna Timike barátnője – Kölcsönlakás című vígjátékának forgatókönyvét.

Sárosi Mónika Krisztinának produceri végzettsége nincs, korábban soha nem készített nagyjátékfilmet – írja a 444.hu. Persze nem is ez a lényeg, hanem, hogy Vajnáné kebelbarátnője, így megszavazták neki a 10,5 millió forint támogatást a szárnypróbálgatáshoz. Ez azért kiemelkedő, mert a Filmalap nem szokott ilyen bőkezű lenni: forgatókönyvfejlesztésre általában 3-4 millió forintot szokott megszavazni a döntőbizottság.

Persze nem csak a producernek kell jól feküdni. A film rendezője Dobó Kata lesz, akit Andy Vajna barátnőjeként (Timike elődjeként) ismert meg az ország, és soha életében nem rendezett még. Vajnának a hírek szerint szívügye a film, amivel igyekezik kiköszörülni a Nemzeti Filmalap tekintélyét nemrég ért csorbát, azaz a Pappa Pia című filmet, amire rettentő sok pénzt költöttek, de a kritikusok és a nézők szerint nézhetetlen borzalom.

A filmalap támogatásához elvileg megfelelő referenciával rendelkező producer kellene, vagy megfelelő végzettséget vagy korábbi munkák meglétét és szakmai tapasztalatot elvárnának. Sárosi Mónika egyikkel sem rendelkezik, de legalább ismert rendezvényszervező, több fideszes kapcsolódási ponttal, dolgozott Rogán Antal és az Országgyűlés Hivatala megbízásából is.

Dobó Kata rendezőként való feltűnése sincs teljesen rendben, Dobónak se rendezői diplomája, se tapasztalata nincs, azaz vagy megváltoztatják a kedvéért a szabályzatot, vagy szereznek mellé egy profit. Dobó Kata egy interjúban egyébként szerényen kijelentette, hogy Vajnához fűződő személyes kapcsolatának nincs köze a támogatás elnyeréséhez.

Valódi Hírek