Az LMP a maradék erkölcsi tőkéjét játssza el a „gyűlölet karmesterével”

Ahogy arról beszámoltunk: a hírhedt gyűlölettanácsadóval, Ron Werberrel erősít az LMP.

A valasz.hu publicistája szerint Szél Bernadették a maradék morális tőkéjüket nullázzák le a húzással. Zsuppán András cikkéből idézünk:

„Werber olyan eszközöket használt fel, mint a karaktergyilkos negatív kampány, a választás napján elvégzett – az akkori törvények szerint tilos – mozgósítás, valamint a pártszimpatizánsok listájának összeállítása és a hívek személyre szóló megkeresése a választás előtt. (…)

Már csak az a kérdés, mit lát az LMP vezetése Werberben? Miért lesz jó a pártnak, ha együtt dolgozik a „gyűlölet karmesterével”, azzal az emberrel, akinek személye minden jobboldali érzelmű szavazó számára vörös posztó, bármi történt is 2002 óta a magyar politikában? Mit remélnek Werber tanácsaitól?

Az LMP-nek nincs sok pénze, nincs nagy szervezeti hálózata, nincs komoly gazdasági hátországa, nincs nagy elérésű pártmédiája. Kis párt, aminek egyetlen értéke van: a morális tőkéje. Ezt az értéket sikerült megőrizniük máig. És ezt az értéket játsszák el Werber leszerződtetésével. Elgondolkodtató, hogy ez vajon kinek lehet az érdeke.”

Zsuppán András (valasz.hu)

Valódi Hírek