Leiskolázta Orbánt az ELTE jobboldali tanszékvezetője

Király Miklós a miniszterelnök cinikus megjegyzésére akadt ki.

„Alapvetően téves és rosszindulatú megközelítés, sőt, a szomorú tények és valóság előli menekülés, bírálatunkat a »Soros-birodalom« terjeszkedésének tulajdonítani” – írja Király Miklós, az ELTE jogi karának tanszékvezetője, Orbán bornírt rádióinterjújára reagálva.

A miniszterelnök tegnap azt firtatta, a magyar akadémikusok, professzorok miért nem azért lépnek fel, hogy az ő egyetemeik is megkapják azokat a jogokat, amelyeket a CEU élvez, hanem „amellett állnak ki”, hogy Soros György megtarthassa a „privilégiumait”.

Király erre elsöprő választ írt.

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Egyetemen taníthatnák, ahogy tanszékvezetőhöz méltón pontról pontra cáfolja a kormány cinikus hazugságait az ügyben. A meglehetősen hosszú Facebook-bejegyzés lényege:

  • Ő és professzortársai nem Soros „privilégiumaiért” állnak ki, hanem a CEU égisze alatt folytatott oktatás, kutatás értékeinek megőrzéséért, s az ott tanító oktatók és hallgatók érdekei mellett.
  • A lex CEU miatt az egész magyar felsőoktatás fenyegetve érzi magát.
  • A felsőoktatásban nincs többé jogbiztonság és a kiszámíthatóság.
  • Az Orbán-kormány felszámolta az egyetemek autonómiáját. Ezért hozták létre a kancellári rendszert korlátozott hatáskörű rektorokkal, csökkentették a finanszírozást is.
  • Matolcsy György MNB-elnök kedvéért egyetemet hoztak léte két, a szellemi függetlenséget hírből sem ismerő főiskola, a szolnoki és a Kecskeméti összevonásával
  • Parancsuralmi rendszer uralkodik a az „értelmetlen” Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.
  • Mindemiatt drámaian zuhan a magyar felsőoktatás színvonala, az utolsó hazai állami egyetem is kiesett a ranglistáról, a Shanghai Top 500-ből.
  • A tehetséges magyar diákok inkább elmennek külföldre.

Király Miklós egyébként korábban Orbán feltétlen konzervatív híve, Mádl Ferenc köztársasági elnök tanácsadója volt.

(A teljes Facebook-posztját ide kattintva olvashatod el.)

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek