Hajmeresztő dolgot akart elérni az Árpád hídi biciklis gázolás egyik okozója, de ráfázott

Nem kap kártérítést a halálos balesetet okozó Mercedes-sofőr.

Továbbra is bűnügyi felügyelet alatt marad az a 34 éves férfi, aki a tavaly nyáron az Árpád hídon halálra gázolt egy fiatal, 26 éves biciklist. A kerékpárost elgázoló Mercedes-sofőrnek a tragédia előtt vele versenyző BMW-sofőr jóvátételt akart fizetni, de ezt elutasították.

Azóta az ügyben kiderült, hogy a halálos baleset előtt spontán gyorsulási verseny alakult ki két BMW és a szóban forgó Mercedes között. A Mercedes sofőrje elvesztette az uralmát a feltuningolt sportautó fölött. Így legalább 137 kilométer per órás sebességgel elgázolta a 26 éves biciklist, aki a kórházban életét vesztette.

A Mercedes vezetője komoly sérüléseket szenvedett, amikor egy BMW hátulról beleszállt a sportkocsijába. Az egyik BMW sofőrje, aki beismerte felelősségét, kérte, hogy közvetítői eljárás keretében kártérítést fizethessen a Mercedes vezetőjének. A bíróság viszont ezt elutasította, tekintettel a baleset súlyosságára és a közlekedésbiztonságot veszélyeztető tényezőkre.

Halálos baleset az Árpád hídon – miért utasították el a Mercedes-sofőrnek nyújtandó kártérítést?

A közvetítői eljárás elutasításáról, az eljárás felfüggesztésének megtagadásáról a Budapesti VI. és VII. kerületi ügyészség döntött. Az ügyészség szerint a bűnösség foka, az elkövető személyében rejlő lehetséges veszély a közúti közlekedésre nem külön-külön, hanem együttesen a büntetőeljárás felfüggesztésének tilalmát eredményezik.

A bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára, valamint a gyanúsított személyére tekintettel a közvetítői eljárás

ellentétes a büntetés kiszabásának elveivel.

A Mercedes sofőrje ugyan elismerte gyorshajtását, de tagadta, hogy részt vett volna a versenyben. Védekezése szerint a mögötte érkező BMW közel került hozzá, és ez késztette a gyorsításra.

A nyomozás megállapításai szerint mindhárom jármű jelentős mértékben túllépte a sebességhatárt a hídon. A majdnem 700 lóerősre feltunningolt Mercedes az irányítás elvesztésekor áttörte a szalagkorlátot, amely végzetes lett a biciklistára nézve.

A baleset körülményei:

A nyomozás során derült fény arra, hogy a Mercedes sofőrje a csonttöréses sérüléseit nem a saját kocsija megpördülésekor, hanem a BMW-vel való ütközés során szenvedte el.

A BMW vezetője szintén elismerte a gyorshajtást, és védekezésében arra hivatkozott, hogy a baleset során megcsúszott a Mercedesből kifolyt olajon. A tragikus baleset gyanúsítottja jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt áll, és éjszakánként nem hagyhatja el otthonát, míg mozgása napközben Budapest területére korlátozódik.

(24.hu nyomán)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek