Eldurrant Donald Trump agya a kampányhajrában: Ez a választási győzelmébe kerülhet

Szavazókat veszíthet Donald Trump a választás előtt az őrült mondataival.

Donald Trump a kampányhajrá során vesztette el az önuralmát

Donald Trump republikánus elnökjelölt agya olyannyira elszállt a választási kampány végén, hogy ez a győzelmébe kerülhet. A volt elnök egészen durva jelzőkkel illeti az ellenfeleit, rasszista megjegyzéseket tesz és általában furcsán viselkedik. Múlt héten például negyven percig táncikált kedvenc zenéire ahelyett, hogy beszédet tartott volna.

Ez lehet az egyik legszorosabb választás az Egyesült Államok történelmében, és Trump szavazatokat veszíthet a nagy jóindulattal is csak lekövethetetlennek nevezhető kijelentései miatt. A felmérések azt mutatják, hogy a verseny olyan szoros, hogy az eredmény néhány ezer szavazaton múlhat több államban is.

Kamala Harris demokrata jelölt ezt megpróbálja kihasználni; azokat a szavazókat állítaná maga mellé, akik elbizonytalanodtak Trump összeszedetlen kampányát látva. Harris ennek megfelelően egyre inkább elköteleződik azon narratíva mellett, hogy Trump instabil és kontrollvesztett, így nem alkalmas az elnöki posztra.

Nem csak Donald Trump exelnökkel van a gond, Elon Musk is kiverheti a biztosítékot

Elon Musk támogatása is visszafele sülhet el Trumpnak: a techkirály látványosan nagy összegekkel támogatja a republikánusokat és az X-en hasonlóképpen nyilatkozik meg, mint a volt elnök. Ez még a republikánus szavazókat is elbizonytalaníthatja, akiket viszont azzal az üzenettel bombáznak, hogy az Egyesült Államok valóban rossz helyzete egyenesen disztópiába illő állapot, amelyért kizárólag a Demokrata Párt felelős.

Hiába azonban a riogatás, a választások befolyásolása Musk részéről önmagában is problémás, még a republikánus szavazóknak is. Arról nem is beszélve, hogy Musk is egyre rosszabb fényben tűnik fel, mert X-es hozzászólásaiból egy irracionális, megalomán ember képe sejlik fel.

Trump emellett politikai ellenfeleit „beépített ellenségnek” minősíti; oda nem illő módon képszerű beszámolókkal írja le fiatal nők meggyilkolását és megerőszakolását. Ráadásul kisvárosokat elfoglaló erőszakos bandákról szóló hamis történetekkel áll elő, és a lopott háziállatokat evő bevándorlókról szóló állításokkal borzolja az erre vevő közönség kedélyeit.

Trump vasárnap a New York-i Madison Square Gardenben tartott kampányeseményén, bár nem az ő szájából, de olyan dolgok hangzottak el, hogy „Puerto Rico egy úszó szeméthegy„, Kamala Harris pedig „az ördög” és „prostituáltként kezdte karrierjét” – erről az AP hírügynökség számolt be.

Obama Trump célkeresztjébe került

Továbbá többször is a „lusta” jelzővel illette Harrist, amelynek erős rasszista felhangja van. Emellett számos alkalommal kritizálta az alelnök kognitív képességeit is. Barack Obama volt elnököt, aki Harris mellett kampányol, Trump „igazi seggfej„-nek nevezte.

Külön kitért arra is, hogy nem érti, hogyan kaphatott Obama Nobel-békedíjat – Obama 2009-ben kapta meg a kitüntetést, amikor csupán néhány hónapja volt elnök, és a Nobel-bizottság voltaképpen nem az eredményeiért, hanem inkább a mefogalmazott terveiért tüntette ki. „Obamának adták a Nobel-díjat” – mondta csütörtökön Las Vegasban.

Nem is tudta, hogy mi az ördögért kapta meg. És továbbra sem tudja. Megválasztották, és bejelentették, hogy megkapja a Nobel-díjat. Engem sokkal nagyobb, jobb, őrültebb választásokon választottak meg, de neki adták oda a Nobel-díjat

– elemezte igazságtalannak vélt helyzetetét Trump.

Emellett azon töprengett, hogy a hidrogénüzemű autók felrobbannak. Továbbá kesergett, hogy milyen nehéz eltávolítani a fújós festéket a mészkőről, valamint elcsodálkozott rajta, hogy Musk rakétája hogyan térhetett vissza egy darabban a Földre.

A liberális Harris paradox módon némiképp konzervatívabb kampányt folytat. Minden választási eseménytenaz adott állam problémás kérdéseire kihegyezve beszél, továbbá tartja magát a demokrata toposzokhoz, mint például az abortuszjog védelme. Emellett a szórakoztatóipar képviselőinek túlnyomó többsége is őt támogatja.

(apnews.com/reuters.com/Nyugati Fény)

Valódi Hírek