Több mint egy tucat lövést adtak le a volt elnök autójára, a sofőr megsérült Bolíviában

A volt elnök a merényletkísérlet érintettje, 14 lövést adott le a merénylő az autójára.

Felvétel készült arról, ahogyan Bolívia elnökének autójára 14 lövést adott le egy merénylő. Evo Morales éppen az ország középső területén található Shihanota városában tartózkodott, amikor megpróbálták likvidálni.

Az exelnök sértetlenül túlélte a történteket, azonban a sofőrje megsérült. Morales az esetet követő rádióinterjúban arról beszélt: két jármű feltartóztatta az elnöki autót az úton, és rálőttek. Azt mondta az államfő, a fejétől pár centiméterre haladtak el a golyók.

(Piensaprensa/X)

A merényletkísérlet hátterében hatalmas konfliktus áll a volt elnök és a jelenlegi vezető közt

Bolíviában az elmúlt hetekben Morales támogatói autópályákat zártak le. A cselekményeket a rendőrség és a biztonsági szolgálatok igyekeznek meggátolni, több-kevesebb sikerrel.

A kormányzat részéről folyamatosan bírálják az elnököt, mondván, az destabilizálja az országot. A helyzet valóban drámai: az üzemanyag- és élelmiszerellátás az ország teljes területén akadozik.

Az országban elszabadult az infláció, csökken a gáztermelés. Korábban már puccskísérlet is volt a jelenlegi elnök, Luis Arce ellen, amit sikerült megakadályozni.

Evo Morales ráadásul nagy visszatérésre készül jövőre: indulni készül a 2025-ös elnökválasztáson, amelyen le akarja váltani Arcét.

Morales renoméját és esélyeit jelentősen koptatja, hogy nemi erőszakkal vádolják. Cesar Siles igazságügyi miniszter hetekkel ezelőtt közölte, hogy nyomozást indítottak a volt elnök ellen. Morales nem jelent meg a tárgyaláson, emiatt letartóztatási parancsot adtak ki ellene.

(index.hu nyomán)

Valódi Hírek