Gyurcsány Ferenc váratlan bejelentést tett október 23-án (+videó)

A DK elnöke szerint három pártot látnak a szavazók Magyarországon.

Gyurcsány Ferenc: nem akarunk egypártrendszert!

„Nem akarunk egypártrendszert sem kormányon, sem ellenzékben”

– mondta többek között Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a Gulyáságyú Médiának.

A volt miniszterelnök a műsorban bejelentette, hogy újraindul a pártelnöki tisztségért a jövő év elején esedékes tisztújításon.

A fővárosi önkormányzattal kapcsolatban kijelentette: Vitézy Dávid kizárólagos főpolgármester-helyettessége Karácsony Gergely „öngyilkossága” lenne.

Gyurcsány arról is beszélt az adásban, hogy Gyekiczki Márton – aki a közelmúltban megzavarta Orbán Viktor európai parlamenti sajtótájékoztatóját – a fogadott fia.

Három pártot látnak jelenleg a magyar választók

A DK elnöke közölte, hogy az átlag magyar szavazó három pártot lát jelenleg a színen: a Fideszt, a TISZA Pártot és a DK-t.

Mint kiemelte,

Orbán Viktor tönkretette Magyarországot.

Hozzátette, az élet jobb volt Gyurcsány alatt. Jelezte, Orbánék 14 éves kormányzása után már nem „Gyurcsány-probléma” van, hanem például az a gond, hogy Oroszország zsinóron rángatja a magyar kormányt. Ez a volt kormányfő szerint jóval veszélyesebb kérdés, ugyanis Vlagyimir Putyinék beavatkoznak a magyar belpolitikába.

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy

el tudja-e képzelni, hogy ne ő legyen a DK elnöke.

Kitért egy esetleges DK–Tisza koalícióra is, de arra is választ adott, hogy miért nem jelölt a DK főpolgármester-helyettest.

A Gyurcsány Ferenccel készült teljes beszélgetést itt nézheted meg:

(Gulyáságyú Média/Youtube)

Valódi Hírek