Váratlan bejelentés: A merényletkísérlet óta először találkozik Orbán és bajtársa

Kiderült, miről fog tárgyalni Fico és Orbán Komárom városában.

Robert Fico Komáromba látogat, hogy elbeszélgessen Orbánnal

Robert Fico szlovák miniszterelnök Komáromban tesz látogatást október 22-én. A szlovák vezető Orbán Viktorral és Aleksandar Vučić szerb államfővel fog majd tanácskozni feltehetően a(z im)migrációról, a gazdasági semlegességről, a tűzszünetről, de elképzelhető, hogy eszmét cserélnek majd arról is, miként építsék ki „hatékonyabban” országaikban az elnyomó, zsarnoki rendszereket.

Megírtuk, hogy az információk szerint újabb magyarellenes törvénymódosítást készít elő a szlovák kormány, azonban Orbán Viktor már nem olyan harcias Robert Ficóval, mint korábban az ukránokkal a nyelvtörvény kapcsán. Mindenesetre az esemény azért is bírhat kiemelt jelentőséggel, mert ez az első hivatalos találkozó a két autokrata vezető között a Robert Fico ellen elkövetett merénylet óta.

Kiderült, miről fognak tárgyalni

Robert Fico komáromi látogatásáról az ujszo.com portál számolt be. A lap beszámolójában megerősítette fenti feltételezésünket is, és közölte, hogy Fico szerint a találkozó középpontjában az Európai Unió külső határainak védelme áll. Különösen fontos számára a balkáni útvonalon keresztül érkező esetleges migrációs hullámok megfékezése.

Fico a TA3 V politike című műsorában a szerb biztonsági erők munkájának fontosságát emelte ki. Jelezte, hogy az együttműködés kibővítésének keretén belül ebbe szeretné Horvátországot és Ausztriát is bevonni.

Gyilkossági kísérletet hajtottak végre a szlovák kormányfő ellen

A Fico ellen elkövetett merényletkísérlet óta Orbánnak még nem volt hivatalos találkozója a szlovák kormányfővel, de a szerb miniszterelnök, Vučić társaságában korábban meglátogatta a még lábadozó politikust – írták.

Mint ismert, egy merénylő több lövést adott le Robert Ficóra, a szlovák miniszterelnököt a hasán és a lábán is eltalálták. Fico a lövések következtében életveszélyes állapotba került. A szlovák miniszterelnököt helikopterrel szállították Besztercebányára, műteni kellett.

Valódi Hírek