Mi folyik itt? Megszólalt Polt Péter Orbán Áron súlyos hangfelvételéről

Nincs vége az Orbán Áron hangfelvétele után kipattant ügynek.

Mi a helyzet Orbán Áron hangfelvétele kapcsán?

„Vizsgálja az ügyészség a hangfelvétel alapján, hogy milyen nyomást próbált magyar közszolgákra gyakorolni és sikerrel járt-e vízumkérelmekkel kapcsolatos ügyekben Orbán Áron?”

– tette fel a kérdést Vadai Ágnes országgyűlési képviselő Polt Péter legfőbb ügyésznek.

Ahogy megírtuk, szeptember 27-én tett közzé a kuruc.info nevű portál tett közzé egy hangfelvételt, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök öccse, Orbán Áron kifogásolja, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozó konzulok szerinte „blokkolják” a C típusú vízumkérelmeit. Szerinte a konzulokat B. Radosztina, a Rogán-féle kötvénybizniszből már ismert nő irányítja, aki megfenyegette őt és el akarja lehetetleníteni. Szerinte „Viktor” küldte Héjj Dávidhoz ezzel a panaszával, ő is hallható a felvételen.

Az ügy óriási port kavart és joggal merült fel a kérdés, hogy Polt Péter hivatalból indított-e vizsgálatot annak kiderítésére, hogy milyen nyomást próbált a magyar közszolgákra gyakorolni Orbán Áron. Mint ahogy az is, hogy sikerrel járt-e a vízumkérelmekkel kapcsolatos ügyekben.

Megérkezett Polt Péter válasza

Ezért Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője ezt firtatva fordult írásbeli kérdéssel Polt Péter legfőbb ügyészhez. A kérdés igencsak kellemetlen lehetett a kormány számára, legalábbis Polt Péter hétfői válasza erre utal.

Ebből ugyanis annyi derült ki, hogy egy rejtélyes

magánszemély már feljelentést is tett az ügyben,

így a legfőbb ügyész már nem is árulhat el további részleteket. A válaszadás feladatát a Budapesti Rendőr-főkapitányságra tolta, akik tájékoztatása szerint már határozatot is hoztak az ügyben.

Polt lakonikus válasza így hangzik:

„A kérdésében hivatkozott sajtóhír alapján egy magánszemély már feljelentést tett, amely tárgyban a Budapesti Rendőr-főkapitányság határozatot hozott. Kérdését az ugyanebben az ügyben tett értékelés végett ezért a fenti nyomozó hatósághoz továbbítottam.”

Valódi Hírek