FRISS: Kiszivárgott az érsek levele, itt az újabb súlyos egyházi botrány

Bábel Balázs levele mindent elárul.

Kiszivárgott egy levél, amelyet a kalocsa–kecskeméti érsek írt. A szövegben melegbulikon résztvevő Bese Gergő sztárpap sztorija, valamint a már nyilvánosság által ismert ped0filügyek mellett egy teljesen új történet is szerepel.

Alig telt el idő, máris itt az újabb botrány

A Válasz Online birtokába került Bábel Balázs érsek szombaton írt levele, amelyben részletesen beszámol egy újabb durva esetről.

A levél tartalma szerint a B. R. monogramú pap még 2020-ban kérte, hogy helyezzék el más szolgálati helyre, mondván, hogy „cigányok üldözik”. Az érsek beleegyezett áthelyezésébe egy karitatív szervezethez, de később felmerült, hogy B. R.

nemi szolgáltatásokért fizetett egy ismeretlennek.

Az ügyben jelenleg belső vizsgálat zajlik, de egyházi szankció még nem született. Bábel ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az egyházmegye mind állami, mind egyházi törvények szerint járt el az esetek kapcsán, és elkötelezett a teljes tényfeltárás mellett.

A belső vizsgálatot egyébként egy olyan kánonjogász végzi, aki korábban más ped0filügyekben is közreműködött, beleértve a Rónaszéki Gábor ellen indított eljárást is.

Úgy adták ki a nyilatkozatot, hogy az érsek beteg volt

Az érsek kitér arra a nyilatkozatra is, amit a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtóosztályának titkára, Tóth Tamás adott ki a nevében. Bábel elhatárolódik ettől.

Felmerült ugyanis, hogy Tóth baráti viszonyban állt egy másik ped0fíliával gyanúsított pappal, Hatházi Róberttel. Tóthot egyebek mellett a portál szerint az egyház és a kormány kapcsolattartójaként ismerik.

Láthatóan egyre nagyobb a feszültség az egyházi vezetők között. A levél felveti az egyházon belüli titkolózást, illetve rámutat az egyházi kényes ügyek – különösen a ped0filügyek kapcsán – eltussolásának lehetséges próbálkozásaira.

Kapcsolódó cikkünk:

Nagyon durva dolog derült ki Bese Gergő „atya” papi kinevezéséről

Valódi Hírek