Áll a bál: Nekiment az egészségügyet gyalázó Gulyás Gergelynek az érdi kórház főigazgatója

Kiakadt a miniszter szavain.

Az érdi kórház főigazgatója szerint Gulyás Gergely

már gyógyultnak tűnő sebet szakított fel az orvoshiányt illetően.

A csütörtöki kormányinfón téma volt az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény is. A napokban ugyanis érdekes álláshirdetést tettek közzé a közösségi oldalukon. A Miniszterelnökséget vezető minisztert csütörtökön megkérdezték arról, szerinte miért van orvoshiány a kórházban.

Gulyás erre azt felelte: azért van orvoshiány az intézményben, mert „az érdi egy önkormányzati rendelő”, és szerinte „ezért jobb, ha az állam tartja fenn ezeket a szakrendelőket”.

Bárány Zsolt erre pénteken reagált a Facebookon. Azt írta, hogy a szigetszentmiklósi járóbeteg-szakrendelőnek az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) a fenntartója, amely körülbelül akkora lehet, mint a Romics Érden.

„Szigetszentmiklós honlapját tanulmányozva kiderül, hogy a mammográfiai szakellátás 2021 ősze óta szünetel, több szakmában már minden 2024-es időpont elfogyott, legközelebb időpontért telefonálni majd decemberben vagy jövő januárban lehet. E jelenség mögött nyilván ugyanolyan orvoshiány van, mint Érden”

– fogalmazott.

Bárány szerint „a szakorvoshiányt és a pénzügyi státuszt vizsgálva a miniszter úr reakciója rendkívül leegyszerűsítő és egyben bántó a teljes érdi kollektívára nézve”.

Hozzátette, mindezt pikk-pakk elviselné az ember, ha felhívásukra jönnének a fiatal szakorvosok jelentkezései, de nem jönnek.

„Ha egy ilyen nagy port felvert álláshirdetésre 72 óra elteltével a jelentkezések száma nulla, az baj”

– írta végül.

Kapcsolódó cikkünk:

Beütött a krach: Nagy káoszt okoz a szakorvoshiány, kilométeres sorokban várakoznak a betegek

(Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény/Facebook)

Valódi Hírek