Tarlós durván beleállt Vitézybe, Karácsonyt váratlanul bevédte

Micsoda fordulat!

Gigászi hosszúságú interjút adott a 24.hu-nak Tarlós István. A volt főpolgármester durván beleállt a főváros irányításáért ringbe szálló Vitézy Dávidba, ugyanakkor Karácsony Gergely főpolgármestert bevédte.

Tarlósnak érdekes a kapcsolata Karácsonnyal

„Karácsonyt alapvetően jóindulatú embernek tartom, ugyanakkor elég önállótlannak.

A főpolgármesterséget nem feltétlenül neki találták ki: az eddigi tapasztalatok alapján nem rendelkezik olyan típusú képességgel, ami egy frontharcosnak szükséges.

Márpedig a főpolgármester pozíciója ilyen. De most kénytelen voltam adni neki egy tanácsot vagy egy megerősítést, mert azt sem akarták megengedni neki, hogy legalább az egyik helyettesét ő válassza ki”

– mondta Tarlós, aki 2010 és 2019 között volt főpolgármester.

Vitézybe keményen beleállt a volt főpolgármester

A volt főpolgármester szerint Karácsony nyakára akarják varrni Vitézyt, aki szerinte mára már a főpolgármester ellenségévé vált.

Tarlós szerint Vitézy nagyon érdekes személyiség és nem tartja egy túl gátlásos embernek sem. A volt főpolgármester komoly kritikát fogalmazott meg róla:

A kommunikációs képességei lényegesen meghaladják a tényleges tudását. Ő úgy lett első számú közlekedési szakértő, hogy még középfokú közlekedési képzettsége sincs. (…) Ráadásul eddig minden megbízatását a Fidesz révén kapta, és ha jól utánanéz, akkor tulajdonképpen minden állásából menesztették”.

Karácsonynak szerinte joga van, hogy kiválassza a helyettesét

Tarlós azt is mondta, hogy ő nem Karácsony-imádó, de azzal nem ért egyet, hogy nem hagyják a főpolgármesternek azt, hogy helyettest válasszon magának.

„Azt nem tudom, hogy a Tisza Párt még mindig olyan erősen támogatja-e Dávidot… De mi az, hogy erős hatáskörökkel felruházva?

Nem ismerik az önkormányzati törvényt?! Már bocsánatot kérek, de a közgyűlés a főpolgármester-helyettesnek semmiféle hatáskört nem adhat.

Az önkormányzati törvény szerint a főpolgármester-helyettes feladatát a főpolgármester határozza meg,

és ezt a hatáskört bármikor el is veheti tőle. Összevissza beszélnek”

– fogalmazott.

Valódi Hírek