Orbán Balázs elszabadult: Óriási bajba sodorhatja Magyarországot a Fidesz

Orbán Balázs figyelmeztette Ukrajnát, de felszólította az Európai Uniót is.

Orbán Balázs az ukrán elnöknek üzent a hazaáruló kijelentései után

„Volodimir Zelenszkij ukrán elnök győzelmi terve a legrövidebb utat jelenti a harmadik világháború kitöréséhez, ezért ezt a tervet

Magyarország nem támogatja”

– tudatta a miniszterelnök politikai igazgatója Brüsszelben csütörtökön.

Európa összes országát felszólította Orbán Balázs

Orbán Balázs – aki a közelmúltban tett hazaáruló kijelentéseivel hívta fel magára a nemzetközi közvélemény figyelmét – az uniós csúcstalálkozó alkalmából magyar újságíróknak nyilatkozva közölte: szerinte a bemutatott terv „a háború elmérgesedéséről”, valamint NATO-országok bevonásáról szól a konfliktusba, ami teljesen elfogadhatatlan Magyarország számára – magyarázta.

„Az Európai Uniónak és az összes tagállamnak ehelyett békestratégiát kell folytatnia,

amely a diplomáciai eszközök használatára helyezi a hangsúlyt, nem pedig a fegyverek küldésére és a további eszkalációra”

– rögzítette Orbán Balázs, hogy kinek mit kell tennie az orosz–ukrán háború vonatkozásában.

„Meglepő módon” beszélt a migrációról is

Az uniós csúcs migrációval kapcsolatos vitájával összefüggésben Orbán Balázs azt is mondta: egyre többen beszélnek szerinte arról, amiről Magyarország már évek óta, miszerint „az illegális migráció megállításának nincs más módja, mint az, hogy nem engedjük be őket az Európai Unió területére”.

„Egyre többen beszélnek arról is, hogy az illegális migránsokat az unión kívül kell tartani, kérelmeiket pedig szintén az unión kívül kell elbírálni”

– mondta.

Emlékeztetett, hogy a bevándorlási kérelmek unión kívüli elbírálására az uniós jog jelenleg nem ad lehetőséget sőt, azt az országot, amelyik 2015 óta ezt csinálja, elítélték és az EU történetének legnagyobb bírságát kell megfizetnie – írta el bánatát Orbán Balázs.

„Ez azt mutatja, hogy az uniós jog és a menekültügyi paktum a migrációs probléma része”

– állította.

„Magyarország szövetségeseivel nyomást gyakorol az uniós intézményekre, mert a hozzáállásuknak meg kell változnia, büntetés helyett támogatniuk kell azokat az országokat, melyek az illegális migráció megállításán fáradoznak”

– magyarázta még Orbán Viktor táskahordója.

Orbán Balázs a feltétel nélküli megadás híve

Felidézzük, Orbán Balázs az 1956-os forradalommal kapcsolatban beszélt arról, hogy a jelenlegi magyar kormány nem tenné azt, amit Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Vagyis a politikai igazgató leszögezte: ők hibának tartják Ukrajna hősies küzdelmét, az Orbán-kormány inkább gyáván megadná magát Oroszországnak, hiszen szerintük ez lenne a „jó döntés”.

„’56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, (…)

ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert ’56-ban az lett, ami lett”

– jelentette ki Orbán Balázs, aki szerint „felelőtlenség” volt az ukrán elnök részéről, hogy belevitte az országot egy „védekező háborúba”.

Migrációról is magyaráz Orbán Balázs. Ezzel kapcsolatban jelezzük:

  • Az Orbán-kormány pedig arról is határozott, hogy az úgynevezett Nemzeti Kártya „segítségével” megkönnyítik az orosz és fehérorosz kémek letelepedését is Magyarországon.

Úgy tűnik, nem veszik eléggé komolyan Orbán Viktort, pedig ő már korábban is figyelmeztetett: nem arra kell figyelni, hogy miről papol, hanem arra kell nagyon-nagyon figyelni nála, hogy mit tesz.

A történész szerint Nagy Imre miniszterei agyonverték volna Orbán Balázst

Megírtuk, hogy Orbán hibának minősítette a politikai igazgató mondandóját, ám mégis igyekezett a védelmébe venni. A magyar kormány álláspontja szerint tehát az volna a „helyénvaló”, ha Ukrajna nem védekezne az őt megtámadó Oroszországgal szemben.

„Tekintettel a nyilatkozat súlyos belső logikai ellentmondásaira, valamint arra, hogy a megadáspárti Orbán Balázs egyébként a fegyveres testületek, így a honvédség vezetőit is képző Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanácsadó testületének elnöke, ezen nem csodálkozhatunk”

hívta fel a figyelmet Ungváry Krisztián történész a Telexen közzétett írásában.

Mint fogalmazott, ha már Orbán Balázs volt annyira könnyelmű, hogy erre az analógiára ragadtatta magát, fel kell tennie a kérdést:

„amennyiben az 1956-os forradalom úgy alakult volna, ahogyan az előbbi, szigorúan az ukrán példából levezetett forgatókönyv is mutatja (utalok itt arra, hogy az orosz megszállás jelenleg is csak Ukrajna területének 20 százalékára terjed ki), akkor mit csináltak volna Orbán Balázzsal, ha a Nagy Imre kormány politikai igazgatójaként előadja azt az ötletét, hogy a háború értelmetlen, mert az ország megsemmisült, Szabolcs-Szatmár és Hajdú-Bihar megye nagy része »elveszett« és a magyar emberek »a semmiért« halnak meg. Az a gyanúm, hogy

Nagy Imre minisztertársai a helyszínen agyonverték volna, maga a miniszterelnök pedig elhányta volna magát Orbán szavainak hallatán”

– jelezte.

Valódi Hírek