Müller Cecíliáék durva stiklije látott napvilágot: Rohadnak az EU-s milliárdokból vett szűrőbuszok

A rákos betegeknek esélyük sincs a szűrés megvalósítására vidéken. Hadházy kiszúrta: rohadnak a szűrőbuszok.

Müller Cecíliáék durva stiklijére Hadházy Ákos független parlamenti képviselő hívta fel a figyelmet csütörtökön Facebookon.

Az EU komoly pénzekkel támogatta a szűrőbuszok megvásárlását, Hadházy azonban észrevette, hogy nem is használják őket

A milliárdokból beszerzett szűrőbuszok azonban egy telephelyen rohadnak, miközben egyre több magyar hal bele a rákba. Mindez elkerülhető lenne, ha a szűréssel korán fel lehetne ismerni a daganatot.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább:

„Egy honfitársunk nyilvános adatbázisban nézett utána: a pátyi udvaron eldugott méregdrága MAMMOGRÁFIÁS SZŰRŐBUSZOK 5 ÉV ALATT CSAK EGY-KÉT EZER KILOMÉTERT FUTOTTAK (az egyik pedig csak 700 kilométert).

Ez egyrészt újabb bizonyíték arra, hogy az emlőszűrésekre vásárolt buszok soha nem működtek. (Ezt már tudtuk, Müller Cecíliáék be is vallották, hogy annak ellenére fizették ki az összeset, hogy már a prototípusnál tudható volt, hogy műszakilag alkalmatlanok a feladatra.)

Másrészt viszont új bizonyíték arra is, hogy Müllerék hazudtak, amikor arról beszéltek, hogy az emlőszűrésre alkalmatlan buszokat a röntgenek kiszerelése után »sima« szűrőbuszokként fogják használni.

Az EU-s támogatás eltűnt, a buszok nem működnek

Közben újabb »belsős« információ erősítette meg, amit néhány napja az OKFŐ honlapja alapján írtam. Gyakorlatilag teljesen leállt az a szűrőprogram, amit 17 milliárdos EU-s támogatásból indítottak.

Korábbi korrupcióinfókon beszámoltam róla, hogyan lopták ki ebből a pénzt a szokásos, kreatív módokon. A benne dolgozók szerint viszont végül nagy nehezen és takaréklángon, de végül mégis elindult egy rövid időre a szűrés.

És ahova eljutottak a buszok, ott néha értelmes munka is zajlott, pl. melanoma- vagy méhnyakrák-szűrésre is volt lehetőség. A baj az, hogy az emlőszűrő buszok egyáltalán nem működtek (lásd a mellékelt képet).

A program többi része is inkább csak mutatóban zötyögött – mostanra pedig le is állt. (Ahogy a minap írtam, októberben már csak egy tucat faluban jártak egy-egy napot.)”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek