Meghalt egy vérző beteg, miután hét és fél órán keresztül sem érkezett ki hozzá a mentő Budapesten

A kórház területén meghalt a beteg nő, akit órákon át várakoztattak.

Még a kórház területén meghalt a beteg nő a nagy vérveszteség miatt

Hat órán keresztül sem érkezett ki a mentő egy budapesti kórházban lévő vérző beteghez. A nő egy műtétre várt, ezért azonnal át kellett volna szállítani őt a Honvédkórházba, azonban ott már nem tudtak rajta segíteni,

a nő a kórházban meghalt.

Felmerült az Országos Mentőszolgálat felelőssége

Az esetről Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő tájékoztatta a nyilvánosságot közösségi oldalán. A szakember rendszerhibáról írt a panaszlevelében.

„Országos Mentőszolgálat Magyarország fővárosában Budapesten így tud szolgáltatni!

Kíváncsi vagyok, hogy Győrfi Pál ezt is hogyan fogja megmagyarázni, ahogyan ennek sem lesz következménye, ahogyan az eddigieknek sem, maradni fog a lovagkeresztes vezetésre teljesen alkalmatlan főigazgató Csató Gábor.

Mindenesetre azzal, hogy az egyébként teljesen felesleges ügyeleti átszervezést az Országos Mentőszolgálatra bízták, ezzel tovább gyengítve a szolgáltatás színvonalát, csökkentve országosan a mentés kapacitását, sajnos egyre több ilyen esettel találkozhatunk majd.

Őszinte részvétem a családnak!”

– írta Kunetz Zsombor, aki bejegyzésében panaszbejelentését is mellékelte.

Megrázó részletekről számoltak be a hozzátartozók

Az RTL Híradó közlése szerint a mentők csak 2 órán belüli szállítást rendeltek el az EESZT-be feltöltött adatok szerint. Arról számoltak be, hogy a hozzátartozók ezért óránként hívták a 112-es segélyhívót, hogy megtudják, mikor érkezhet meg a betegszállító. Azt is megjegyezték, hogy a diszpécser és a főorvos azon vitatkozott, hogy azonnali vagy 2 órán belüli szállítás szerepel a rendszerben, de eközben már 4 óra is eltelt a bejelentés óta. A beteget este nyolc órakor vitték kórházba, a nő ekkora már válságos állapotba került.

„Miután látták a beteget vérben ázva, mondták, hogy ide rohamkocsi kell, mert csak orvosi felügyelet mellett lehet az édesanyámat szállítani”

– mondta bejelentő.

A mentőszolgálat „együttérzéssel fordult a hozzátartozók felé”

Arról is beszámoltak, hogy további másfél óra telt el, mire a beteget átszállították a Honvédkórházba. A nő szombat hajnalban meghalt a nagy vérveszteség miatt. A hozzátartozók közölték,

elkerülhető lett volna a tragédia, ha a mentő azonnal kiszállt volna a helyszínre.

„Együttérzéssel fordulunk a hozzátartozók felé. A konkrét esettel kapcsolatban a mentésirányítói intézkedések megfelelőségét vizsgáljuk”

– közölte a csatorna megkeresésére a mentőszolgálat.

(Kunetz Zsombor/Facebook)

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek