Csoportos rablás miatt több évet ült börtönben Magyar Péter egyik gorillája

Árad a bűn.

Múlt héten három társával együtt őrizetbe vették, majd letartóztatták a Tisza Párt szolnoki koordinátorát cigarettacsempészet miatt. Most a politikus egyik testőrének bűnözői múltjára derült fény. Magyar Péter sajátos módon reagált az ügyre.

Súlyos bűncselekményt követett el a testőr

A Mandiner kedden írt arról, hogy a kétezres években

csoportos rablásért ítélték el Magyar egyik testőrét.

A K.Z. monogramú férfi több évet rács mögött töltött emiatt. Az október 5-ei MTVA székházánál tartott tüntetésen ez a férfi vigyázott egyébként Magyarra.

A csoportosan elkövetett rablás súlyos bűncselekmény, amiért öttől tíz évig tartó szabadságvesztés jár. Az elkövetés feltétele, hogy legalább hárman vegyenek részt a rablásban, erőszakkal szerezve meg az áldozat tulajdonát.

Magyar Péter testőrök gyűrűjében / fotó: Index

A Tisza Párt elnöke március 18-án posztban tudatta, hogy elfogadta a 24 órás személyi védelmet, mert állítása szerint egyre több fenyegetést kap.

Nemrég azonban a 444-nek ezzel élesen ellentétesen fogalmazott:

„Én így járok, testőr nélkül, csomószor kamerák nélkül, meg is lepődnek az emberek”.

Magyar tagad és terel

Magyar kedden a Facebookon a tőle megszokott rogánozással reagált a hírre, de érdemben nem cáfolta, hogy K. Z. bűnöző lenne, csak általánosságban beszélt arról, hogy a biztonsági emberek nem rendelkezhetnének a szükséges engedélyekkel, ha büntetett előéletűek lennének.

Korábban a Tisza Párt egyik alapítójáról, Deák Boldizsárról derült ki, hogy a kommunizmus éveiben besúgóként segítette a Belügyminisztérium munkáját.

Magyar a mentelmi joga mögé bújik, pedig korábban az ellenkezőjét ígérte

De magát a pártelnököt is csak a mentelmi joga védi a büntetőjogi felelősségre vonástól. Magyar ugyanis a nyáron dulakodásba keveredett egy férfivel egy budapesti szórakozóhelyen. A politikus a férfit kétszer arcon ütötte, elvette tőle a telefonját, majd a Dunába dobta. Magyar ellen eljárás indult: garázdasággal és lopással vádolják a történtek miatt, a főügyész a mentelmi jogának felfüggesztését kérte az Európai Parlamenttől.

A telefonlopásos ügyben Magyar Péter vonakodása azért is különösen kellemetlen, mert tavasszal még azzal kampányolt, hogy hatalomra kerülése esetén megszüntetné a mentelmi jogot.

Április 25-én Tamásiban egy fórumon azt mondta: „eltöröljük a mentelmi jogot természetesen. Semmi értelme. Nyilván van Simonkáknak, Boldogoknak, társaiknak. […] Szóval nyilván a mentelmi jog az egy szükséges rossz. Egyébként vannak olyan országok, ahol ez működik, vannak ahol nem, nekünk nem lesz rá szükségünk, úgyhogy mi ezt eltöröljük”.

Magyar aztán pár héttel később, egy derecskei fórumon is megerősítette ezt az ígéretét. „A mentelmi jogot meg fogjuk szüntetni, ezt már több helyen mondtam. Bár egyébként lehet, hogy nekem például szükségem lenne rá, mert éppen harminc eljárást indítottak ellenem és nyilván ez lesz a következő két évben is. De ennek ellenére sem fogom felvenni az európai parlamenti képviselői mandátumot, amivel egyébként járna ugyanúgy mentelmi jog” – állította Magyar Péter, aki azóta EP-képviselő lett, és jelenleg is a mentelmi joga mögé bújik.

Valódi Hírek