Videóval: Utólag megváltoztatták Orbán Viktor zavarodott beszédét – ezt is elrontották

Orbán Viktor a Néprajzi Múzeum kiállításmegnyitóján arról beszélt, hogy 2022 májusában még a Covid és a háború előtt voltunk.

Megírtuk, hogy Orbán Viktor a Néprajzi Múzeum kiállításmegnyitóján beszélt csütörtökön. Itt láthatóan kimerült volt a miniszterelnök, többször le is fagyott pár másodpercre az előadása alatt.

Ám az igazán kellemetlen részek nem is ezek volt, hanem amikor Orbán azt fejtegette:

2022 májusában még a Covid és a háború előtt voltunk.

Mint ismert, a koronavírus 2020 első negyedévében tört be Magyarországra. Az orosz-ukrán háború pedig 2022. február 24-én vált totális háborúvá, amikor Vlagyimir Putyin lerohanta egész Ukrajnát.

Utólag megpróbálták megváltoztatni Orbán beszédét

Orbán Viktor hivatalos oldalára is feltöltötték a beszéd szövegét, ám érdekes módon

onnan teljes egészében hiányzik a zavarodott rész.

Feltöltötték a videót is a miniszterelnök Youtubecsatornájára,

onnan is kivágták azt, hogy 2022 májusáról beszélt,

rögtön a legelején látható, hogy dátum nélkül magyarázott a Covid és a háború előtti időszakról.

Ez már a második változtatás Orbán beszédén, mert az elsőt elrontották

Az Orbán oldalán szereplő „javítás” ugyanakkor nem az első változat. A 444 szúrta ki, hogy eredetileg ezt írták:

„Nagyjából két és fél éve, 2022 májusában jártunk itt utoljára. Akkor nyitottuk meg az új Néprajzi Múzeumot, vagyis ezt az épületet. Ha visszaemlékeznek, akkor az még a nagy menetelés időszaka volt, akkor még a Covid után voltunk, a járványok után, a háború előtt, a szankciók előtt és az infláció előtt.”

Itt már a koronavírusra vonatkozó részt eltalálták, de Putyin háborúja még mindig rosszul szerepel. Emlékeztetőül, így hangzott el a miniszterelnök szájából a beszéd eredetileg:

„Két és fél éve, 2022 májusában jártunk itt utoljára, akkor nyitottuk meg az új Néprajzi Múzeumot. Vagyis ezt az épületet. Ha visszaemlékeznek, akkor az még a nagy menetelés időszaka volt. Akkor még a Covid előtt voltunk, a járványok előtt, a háború előtt, a szankciók előtt és az infláció előtt.”

Valódi Hírek