Sulyok Tamás elhagyta az országot: Váratlan helyen bukkant fel Orbán köztársasági elnöke (+fotók)

Vastag a bőr a fideszes államfő arcán.

Sulyok Tamás megemlékezett a holokauszt áldozataira Auschwitzban

A holokauszt áldozataira emlékezett Auschwitzban Sulyok Tamás köztársasági elnök, aki a náci német haláltábor helyén létesített emlékmúzeumban tett látogatást szombaton.

Az MTI közlése szerint a köztársasági elnök koszorút helyezett el az úgynevezett halálfal előtt, amelynél több ezer embert lőttek agyon.

Arról tájékoztattak: mécsest gyújtott a holokauszt magyar áldozataira emlékezve az I-es táborban, majd a magyar nyelvű emléktáblánál a II-es táborban, Auschwitz-Birkenauban.

Bejegyzést is írt az emlékkönyvbe

A köztársasági elnök az auschwitzi emlékkönyvbe bejegyezte:

„eljöttem,

mert egyszer el kell jönnie ide minden magyarnak, hogy lássa, mire képes az emberi gonoszság.

Az itt elpusztított életeket nem lehet feledni, és nem lehet pótolni. Nagy részük honfitársam volt, hozzánk tartozó.

Bejárva a barakkokat érzem, nem elég a fájdalom vagy a szomorúság.

Határozott elkötelezettségre van szükség a jó mellett és a gonosz ellen.

Senkit sem engedhetünk többé elvenni tőlünk.”

Sulyok Tamás elhelyezte a koszorút is / Forrás: MTI

Emlékeztette, az auschwitzi múzeumot 1947-ben alapították a volt foglyok kezdeményezésére. A náci Németország eredetileg lengyel foglyok számára létesítette 1940-ben az Auschwitz I. koncentrációs tábort az általa megszállt lengyel területen, a birkenaui lágert két évvel később építették meg a közelében.

Az auschwitzi emlékmúzeum szerint a táborkomplexumban fogva tartottak száma az 1,3 milliót is elérte, a haláltáborban meggyilkolt emberek száma legkevesebb 1,1 millió volt.

Auschwitzba 1944. május 15-től július 8-ig csaknem 440 ezer magyarországi zsidót deportáltak, ez lett megsemmisítésük fő színhelye. Az auschwitzi múzeum adatai szerint 325-330 ezer embert érkezésük után azonnal gázkamrában pusztítottak el, mintegy 25 ezer embert később gyilkoltak meg.

Sulyok Tamásnak vajon édesapja is eszébe jutott Auschwitzban?

Részletesen beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor „legfőbb közjogi méltóságáról” kiderült, hogy meghatározó szerepe volt a csongrádi földmaffia bűnügyeiben. Az üggyel kapcsolatban Dobrev Klára hozta nyilvánosságra azokat a dokumentumokat, amelyek bizonyítják:

Sulyok Tamás köztörvényes bűnöző.

Arról is beszámoltunk korábban, hogy a köztársasági elnök édesapja, Sulyok László 1944-ben, pár nappal azután, hogy Székesfehérvár zsidó származású lakosait összegyűjtötték és elhurcolták, kérelemmel fordult a város polgármesteréhez. A Magyar Nemzeti Szocialista Párt szervezete nevében (amelynek megyei vezetője volt)

az elhurcolt zsidók vagyonából értékes ingatlant, majd berendezési tárgyakat igényelt.

Kertész Imre sorait idézve Sulyok Tamás a közösségi oldalán azt írta:

„Auschwitz igazi problémája az, hogy megtörtént, és ezen a tényen a legjobb, de a leggonoszabb akarattal sem változtathatunk.”

(Sulyok Tamás/Facebook / MTI korrigálva)

Valódi Hírek