Dobrev Klára: Orbánt ma nagyon megütötték Strasbourgban (+videó)

Dobrev két szék távolságra ült Orbántól, még sosem látta ilyen idegesnek.

Dobrev Klára, az Európai Parlament korábbi alelnöke, a DK európai képviselője volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége szerdán este. Mint ismert: kemény vitanapot tartottak ma Strasbourgban, ahol Orbán az EU Tanácsának soros elnöki tisztségét betöltő Magyarország képviseletében szólalt fel, amire kemény reakciókat kapott.

„Orbán Viktort nagyon megütötték Strasbourgban, nagyon közel ülök hozzá, két szék választott el tőle, soha nem láttam még ennyire zavarban, papírokat rendezgetni. Látszott, hogy meglepi, hogy ilyen egységfront alakult ki vele szemben.”

– fogalmazott Dobrev Klára.

KAPCSOLÓDÓ: Rémálmot ígér Orbánnak az EU új jogállami felelőse

Dobrev emlékeztetett: Orbán kezdte el ellenségként plakátra rakni az EU vezetőit, megszállóként beszélni az Unió intézményeiről, mindezekre kemény válaszokat kapott ma.

A műsorvezető kérdésére, hogy miért nevezte árulónak a miniszterelnököt, Dobrev Klára úgy válaszolt:

„Orbán elárulta nem csak a közös értékeinket, de a magyarokat is. Van egy miniszterelnök, aki a döntéseiben, szövegeiben, cselekedeteiben nem a magyarok érdekét képviseli, hanem vagy Putyin, vagy a kínaiak érdekében cselekszik.”

A felvetésre, hogy Molnár Csaba (DK) rendkívül kemény stílusban ítélte el Orbán Viktor politikáját a mai vitában, Dobrev azt felelte, hogy már lényegében ugyanezeket a mondatokat mondják Orbánról a francia, a holland, a svéd, és a német képviselők is, ráadásul függetlenül attól, hogy kereszténydemokraták, liberálisok, szociáldemokraták vagy zöldek.

„Egész egyszerűen ma Orbán Viktor egyet jelent Európában a lopással, a korrupcióval, az árulással” – fogalmazott Dobrev, aki szerint ma ezek a kritikák összeértek, és

„Orbánon lehetett látni, hogy sokkolódik”.

A teljes beszélgetést Dobrev Klárával itt tudod megnézni:

.

Kapcsolódó cikkünk:

Rémálmot ígér Orbánnak az EU új jogállami felelőse, ha továbbra is lábbal tiporja az uniós szabályokat

.

Valódi Hírek