Mi folyik itt? Donald Trump elárulta, mit tenne, ha Putyin elfoglalná Lengyelországot

Trump hazugságnak nevezte Kamala Harris állításait Lengyelország megszállása kapcsán.

Mint ismert, Kamala Harris amerikai alelnök korábban azt állította, Donald Trump republikánus elnökjelölt orosz fenyegetés esetén cserben hagyná Lengyelországot.

Donald Trump a TV Republika lengyel konzervatív hírtévének adott interjújában reagált Kamala Harris kijelentéseire. Trump szerint hazugság, hogy cserben hagyná Lengyelországot.

Trump cserbenhagyná Lengyelország népét vagy sem?

A lengyel újságíró Harris szeptember 11-ei elnökjelölti televíziós vitában tett kijelentésére utalt, amely az ukrajnai háború kapcsán merült fel. A demokrata párti politikus akkor úgy ítélte meg, hogy amennyiben Trump lenne az elnök, Vlagyimir Putyin orosz diktátor

„Kijevben ülne, és tekintetét Európa más részeire vetné, elsősorban Lengyelországra”.

Trump a hétfői interjúban hazugságnak nevezte Harris ezen állítását. Trump megismételte korábbi kijelentését: ha ő lenne az elnök, Putyin bizony nem merte (sic!) volna megtámadni Ukrajnát.

„Így Lengyelország is nagyobb biztonságban volna”

– állította.

A republikánus elnökjelölt kivételesnek nevezte a Lengyelországhoz való viszonyát. Reményét fejezte ki, hogy az Egyesült Államokban élő lengyelek elmennek majd szavazni, és „annak adják a voksukat, aki az értékeiket támogatja”. Gondoskodni fogok a lengyelekről – jelentette ki Trump, megjegyezve: korábban is „mindig ezt tette”.

Az amerikai politikus barátjának nevezte Andrzej Duda lengyel szélsőjobboldali – Orbán Viktor kormányával jó viszonyt ápoló – államfőt. Támogatásáról biztosította a hivatalban lévő elnök azon javaslatát, hogy a NATO-tagállamok a GDP 3 százalékát fordítsák védelemre.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek