Undorító, amit Pintérék művelnek: Ezt merészelték adni kórházi kosztként a magyar kórházakban (+fotók)

Ez jár kosztként a betegeknek az állami kórházak területén Pintér Sándorék jóvoltából.

Öt magyar kórház „menüjét” osztotta meg a közösségi oldalán Hadházy Ákos független parlamenti képviselő. Ennyit kap enni a magyar állami egészségügyben műtétet vagy akár szülést követően egy magyar állampolgár.

Van, akinek nem tudnak élelmiszert bevinni a hozzátartozói

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább:

„Kórházi gasztrotúra a világszínvonalú magyar egészségügyben. Miután kitettem egy dunaújvárosi vacsorát, sokan küldtek gasztrofotókat, ezek közül néhányat megosztok Önökkel (többen küldtek a rothadó Nyugat lepusztult kórházaiból is ellenpéldákat, egy külön posztot az is megér majd).

Szavazzon, melyik a legínycsiklandóbb:

1. Reggeli a gyulai kórházban.

2. Ebéd (répás nap, plusz 5 darab, celofánban tálalt háztartási keksz) az ORSZÁGOS ONKOLÓGIAI INTÉZETBEN, nőgyógyászati műtétet követően.

3. Veszprémi sürgősségi osztály, este vitték be a beteget, másnap este engedték haza, ennyi idő alatt két szelet kenyeret és három minivajat kapott.

4. Dunaújvárosi kórház, szülészet, kismama. Biztos ezért kapott két kockasajtot is az egy zsemle mellé!

5. Egri traumatológia vacsora: már-már lakoma a többihez képest, 3 szelet kenyér, és két vékony szelet sajt, igaz, vajból csak köpetnyi.

A Pintér-féle élelmezés mellett nem lehet meggyógyulni, de nem csak ez a gond a magyar kórházak ügyében

Mondhatják, hogy majd visznek a hozzátartozók pótlást, meg a beteg az nyögjön, ugye. De egyrészt van, akinek nem tudnak vinni a hozzátartozói. Másrészt ha az ellátás ilyen színvonalú, akkor milyen lehet az egészségügyi ellátás színvonala? És itt nem az ott dolgozók heroikus munkájáról van szó, hanem a dolgozók és az eszközök hiányáról.

Harmadrészt – ahogy látni fogjuk –, a rothadó Nyugaton azért ez is máshogy van.

Sokan mondják fideszesek, hogy az ellenzék csak hergel, de nincsen javaslata a javításra. Nos, természetesen van.

1. Nem kellene szétlopni a kórházakat. Az elmúlt években számos példát mutattam be arra, hogyan lopják szét az egészségügyi EU-s projekteket.

2. A közeljövőben egészen új és durva példákat is fogok mutatni a kórházüzemeltetés területéről. (Az élelemezésre pedig külön rá fogok kérdezni, mert nagyon nagyon csodálkoznék, ha nem lopnák szét azt is.)

3. A többszintű társadalombiztosítás nem ördögtől való, aki többet hajlandó fizetni, kaphasson plusz szolgáltatást. De ez csak úgy megvalósítható, ha az »alapszint« nem ez. Másrészt szó sem lehet a nagy multi biztosítók megjelenéséről.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek