Ez fájni fog a kínaiaknak: Bidenék megelégelték, hogy Hszi Csin-pingék kényszermunkával dolgoztatnak

Kínai kényszermunka: az USA bekeményít a gyártók ellen.

Az amerikai Belbiztonsági Minisztérium szerdán bejelentette, hogy megtiltja egy kínai acélgyártó, valamint egy szintén kínai édesítőszer-gyártó áruinak az Egyesült Államok területére való bevitelét.

A minisztérium mindkét céget azzal vádolja, hogy

kényszermunkát alkalmaznak Kína nyugati régiójában, Hszincsiangban.

A tiltással az amerikai meg akarják akadályozni, hogy olyan termékek jussanak be az USA-ba, amelyeket emberi jogi visszaélések árán állítottak elő.

„A mai lépések megerősítik elkötelezettségünket aziránt, hogy kiiktassuk a kényszermunkát az Egyesült Államok ellátási láncaiból, valamint a mindenkit megillető emberi jogok értékének védelmét”

– mondta Robert Silvers, a belbiztonsági szakpolitikai helyettes államtitkár.

Silvers azt is hozzátette, hogy nincs olyan iparág, amely az intézkedések alól kivételt képezne. Mindenkit felelősségre vonnának, aki kényszer árán termel nyereséget.

„Egyetlen szektor sem marad ki ebből. Továbbra is azonosítani fogjuk az egyes iparágak gyanús szereplőit, és felelősségre vonjuk azokat, akik hasznot húznak a kizsákmányolásból és visszaélésekből.”

– mondta.

A törvény, amelyre most az amerikaiak hivatkoznak, 2021 vége óta van érvényben. Akkor is Peking került célkeresztbe a hszincsangi ujgur és egyéb muszlim kisebbségek emberi jogainak súlyos megsértéséért. A kínai kormány a vádakat hazugságnak nevezte. A Hszincsangban alkalmazott durva gyakorlatokat terrorellenes intézkedéseknek nevezte, amelyek szükségesek a régió stabilitásának érdekében.

(apnews.com)

Valódi Hírek