Furcsa hír érkezett Putyinékról: Balul sült el a hétfői dróntámadás

Putyin hadserege Ukrajna fővárosára tüzelt, de Zelenszkij csapata elhárította a támadást.

A Vlagyimir Putyin vezette Oroszország ma hajnalban öt órán keresztül támadta Kijivet, de az ukrán légvédelemnek sikerült elhárítania a drónokat – jelentette a Reuters.

Az orosz csapások több hullámban zajlottak. A kijivi katonai hivatal vezetője Szergej Popko azt írta a Telegramon, hogy az oroszok összes drónját kiiktatták védelmi rendszerükkel, illetve elektronikus eszközökkel hatástalanították.

Előzetes értesülések szerint a csapásnak nem voltak áldozatai de még komoly kár sem keletkezett. Vitalij Klicsko kijivi polgármester azt mondta, hogy a drónok maradványai egy lakóházra zuhantak, ahol a katasztófavédelem már dolgozik az eseten.

Zelenszkij hadereje kivédte Putyin katonáinak támadását Ukrajna fővárosában

Az ukrán légierő úgy számolt be az esetről,hogy 73 drónból 67-et lőttek le, valamint hatástalanítottak három rakétát is.

Az ukrán kormányzó Ruszlan Kravcsenko arról számolt be, hogy semmilyen fontos infrastruktúrát nem ért károsodás a főváros térségében. Öt tűzeset jelentettek, de ezekben nem sérült senki.

Oroszország számtalan alkalommal lőtt Kijevre szeptemberben: az ország energetikai-, katonai-, és szállítmányozási infrastruktúráját vették célba. Eközben több tucat civil halt meg a térségben.

Tegnap este Zaporizzsját is támadták. Volodimir Zelenszkij elnök azt monda, hogy a csapásban sérült a város szállítmányozási infrastruktúrája.

Ma Oroszország Zaporizzsját bombázta. Lakóházak károsodtak és az egyik ház bejárata megsemmisült. A város infrastruktúrája és vasútja is sérült

– mondta.

Oroszország tagadja, hogy a civileket sem kímélik a „speciális operációnak” keresztelt teljes körű katonai invázióban.