FRISS: Előkerült Novák Katalin, miután furcsa hírek jöttek róla a lemondása óta

Újabb részletek derültek ki Novák Katalin rejtőzködő életmódjáról.

Novák Katalin állítja: a sajtó csúnyán bánt vele

Mint ismert, Novák Katalin volt köztársasági elnök kénytelen volt távozni a közéletből, amiért elnöki kegyelmet adott a pedofilsegítő Kónya Endrének. A bukott köztársasági elnök lemondása óta kerüli a nyilvánosságot, azonban a napokban a 444-nek sikerült elkapnia őt egy rövid interjú erejéig. A volt államfő az közölte: nem óhajt nyilatkozni a kegyelmi üggyel kapcsolatban, ugyanis meglátása szerint

„nem bánt vele korrektül” a sajtó.

„Most úgy bevallom, hogy úgy a magyar médiának nem érzek nagy késztetést, hogy interjút adjak, ez az igazság. Mert azt érzem, hogy abszolút inkorrekten viselkedtek számos ponton”

– panaszolta Novák Katalin idegesen.

Mit csinál Novák Katalin a kegyelmi ügy óta?

Mivel semmit sem lehetett tudni arról, hogy Novák Katalin mivel tengeti napjait a pedofilbotrány kirobbanása óta, ezért a lap kikérte az erre vonatkozó adatokat. Arra is kíváncsiak voltak, hogy hányan és milyen fizetésért dolgoznak a titkárságán.

Jelezték, hogy a munkaszerződések nem „közérdekű nyilvános adatok”, ezért az Országgyűlés Hivatala arról nem közölt részleteket, hogy pontosan kik dolgoznak a volt köztársasági elnökök titkárságán. Ugyanakkor az már kiderült, hogy mindhárom korábbi (fideszes) elnök – Schmitt Pál, Áder János és Novák Katalin – élve a törvény adta felhatalmazással,

igényt tartottak a háromfős titkárságra.

Mennyi az annyi?

Azt írták, Áder Jánosnak és Novák Katalinnak van egy negyedik munkatársa is – Novák esetében ez a „gazdasszony”-t jelenti. Áder János emberéről nem árulták el, hogy milyen beosztásban dolgozik.

Áder János titkársága 5-6, Novák Kataliné 5, Schmitt Pálé 3,8 millió forintba kerül havonta / Forrás: 444.hu

A bukott államfő titkos találkozókon vett részt

Mivel Novákot a kegyelmi ügy után hosszú hónapokig elnyelte a föld, azt kérték, sorolják fel tételesen, hogy milyen programokon, eseményeken vett részt a bukott államfő, illetve milyen jótékonysági vagy egyéb tevékenységeken parádézott. Amennyiben ilyen nincs, úgy azt kérték, írják le, mivel foglalkozik azóta.

„A volt köztársasági elnökök titkársága ellátja a volt elnökök szakmai, politikai, diplomáciai, protokolláris és médiafeladatait, segíti közéleti szerepvállalásukat, előkészíti kulturális rendezvényeken való részvételüket, valamint elvégzi a közcélú adományaikkal kapcsolatos feladatokat.

A titkárság munkatársainak feladatairól a volt köztársasági elnökök rendelkeznek. Elnök Asszony több nem nyilvános találkozón vett részt az elmúlt időszakban, ezek szervezése, lebonyolítása is a titkárság feladata”

– közölték a lap közérdekű adatigénylésére adott „válaszként”. Megjegyezték, kikérték (volna) a titkárság által kötött szerződéseket is, ám ezzel kapcsolatban nem küldtek táblázatot.

Kapcsolódó:

Itt a videó: Először szólalt meg a nyilvánosság előtt a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin

Valódi Hírek