Erős akcióval fogadták az ’56 hőseit meggyalázó Orbánékat a parlamentben

Egy „kis emlékeztető” várta a fideszes képviselőket a parlament falai között, nem menekülhettek Orbán gyalázatos mondatai után.

Mint megírtuk, az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb politikai vallomásának tekinthető, ami Orbán Balázs szájából elhangzott a Mandiner szerdai podcastjében. Orbán Viktor politikai igazgatója ugyanis magától kotyogta ki, hogy az „utcai harcos” miniszterelnök kormánya

nem védekezne, ha Oroszország megszállná Magyarországot.

„’56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált két és fél évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, (…) ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett”

– mondta.

„Lelkiismeret-ébresztőket” kaptak a fideszesek

Tóth Endre a Momentum képviselője és kollégája, Lőcsei Lajos országgyűlési képviselő Orbán Balázs botrányos kijelentésére reagálva egy emlékeztetőt, „lelkiismeret-ébresztőt” helyeztek el a fideszes képviselők asztalára. Hozzátették:

„ha van még mit felébreszteni”.

Az országgyűlési képviselő közösségi oldalán mutatta be figyelemfelkeltő akciójukat. Azt írta:

„Orbán Balázs botrányos szavaival meggyalázta az ’56-os hősök emlékét!
A kormány tagjainak országgyűlési asztalára egy kis lelkiismeret-ébresztőt tettünk (ha van még mit felébreszteni) Lőcsei Lajos képviselőtársammal .

Egy olyan kormánytagnak, aki kijelenti, hogy nem védenék meg Magyarországot az orosz agresszióval szemben, nincs helye a magyar kormányban! Egy olyan politikusnak, aki megkérdőjelezi az ’56-os hősök érdemeit és besározza az emléküket, nincs helye a magyar közéletben!”

A bejegyzést itt nézheted meg:

A DK aktivistái „Söpörjük ki a hazaárulókat!” feliratú transzparensekkel vonultak Karmelita elé

Ahogy beszámoltunk róla, hogy a Demokratikus Koalíció aktivistái pénteken „Söpörjük ki a hazaárulókat!” feliratú transzparensekkel és seprűkkel tiltakoztak a Karmelita kolostor előtt Orbán Balázs, a kormányfő politikai tanácsadójának csütörtöki nyilatkozata ellen.

„Takarodjon az összes fideszes hatalomból!”

A DK azért vitt seprűket Orbán Viktor hivatalához, hogy segítsenek a miniszterelnöknek kisöpörni a hazaárulókat a Karmelitából.

„Hogy kisöpörjük a hazaárulókat, és hogy vesszen az a hatalom, ami nem, hogy nem tudja, nem is akarja megvédeni a hazánkat.

Takarodjon az összes fideszes Orbán Balázstól Orbán Viktorig a hatalomból,

mert ez a mondat azt jelenti: ők nem Magyarországot, hanem a putyini Oroszországot szolgálják”

– hívták fel a figyelmet.

(Kiemelt fotó: Tóth Endre országgyűlési képviselő Facebook-oldala)

Valódi Hírek