Tragédia Budapesten: Halálos tűzeset történt egy XV. kerületi lakásban

Az ügyben vizsgálatot indítottak.

Kigyulladt egy XV. kerületi lakás

Tűz ütött ki egy nyolcadik emeleti lakásban, Budapest XV. kerületében, a Zsókavár utcában – közölte a katasztrófavédelem a honlapján csütörtök este.

Tájékoztatásuk szerint öt négyzetméterre terjedt ki a tűz, amelyhez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek egy vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A rajok jelenleg utómunkálatokat végeznek, amelynek során átszellőztetik a társasházat – közölték.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Már nem tudták megmenteni a férfi életét

A Metropol azt írta, a lakásban egy idős, nyugdíjas férfi élt egyedül, akit a környéken jól ismertek. A portál információi szerint a helyszínre a mentők is kiérkeztek, azonban a lakás tulajdonosán már nem tudtak segíteni:

a tűzoltók már csak a nyugdíjas férfi holttestét tudták kiemelni.

A helyi lakosok arról számoltak be, hogy az ablakon akkora füstfelhő áradt ki, hogy azt hitték, az egész lakás kigyulladt.

Vizsgálatot indítottak

Többek megjegyezték, hogy ágyban dohányzás okozhatta a tűzesetet, ugyanakkor többek arról is beszéltek, azt sem tartják kizártnak , hogy maga a tulajdonos okozhatta a tüzet, mégpedig szándékosan. Az esettel kapcsolatban a tűzoltók és a rendőrség is vizsgálatot indított.

(katasztrofavedelem.hu nyomán)

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek