Molnár Csaba: Tiszteletben tartjuk a budapestiek döntését, biztosan nem szavazzuk meg Vitézy főpolgármester-helyettességét!

Molnár Csaba eloszlatta a kételyeket.

Biztosan nem szavazza meg Vitézy Dávidot a főpolgármester-helyettesi pozícióra a Demokratikus Koalíció budapesti képviselőcsoportja. Ezt Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke nyomatékosította kedd délelőtti Facebook-bejegyzésében.

Molnár Csaba bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

A DK képviselői nem fogják megszavazni Vitézy Dávidot főpolgármester-helyettesnek a Fővárosi Közgyűlésben. Ez biztos.

Ezt már többször elmondtuk, mégis szinte minden nap felmerül valahol, hogy ha Karácsony jelöli (jelölni kényszerül) Vitézyt, akkor a DK-nak nem lesz más lehetősége, mint megszavazni.

Hát nem. Ez kizárt.

Ha a főpolgármester őt jelöli, akkor nyilván megoldja azt is, hogy meglegyen hozzá a többség a Közgyűlésben. Akár a Tiszával, az LMP-vel, a Kutyapárttal, az MSZP-vel, a Párbeszéddel (remélem azért a Fidesszel nem). Bárkivel, csak velünk nem.

Az okunk egyszerű. Vitézy a Fidesz hivatalosan támogatott főpolgármester-jelöltje volt a választásokon. Az Orbán-kormányban betöltött államtitkári posztját úgy sikerült “relativizálnia”, hogy Fidesz-támogatta jelöltté vált Budapesten. Szóval az ő esetében sem lett a kutyából szalonna.

A fővárosi önkormányzati választásokon a Fideszre 29%-nyi szavazat érkezett. Vagyis a budapestiek több mint 70%-a a Fidesszel szemben álló más pártra szavazott.
Ez a budapestiek világos akarata. Az országban szinte egyedülállóan több mint kétharmadnyi szavazó ment szembe a Fidesszel.

Mi ezt mindenáron tiszteletben tartjuk, mi képviseljük ezt a világos döntést. A Fideszt ilyen kisebbségbe szorító fővárosi szavazók elárulása lenne, ha a Fidesz végső főpolgármester-jelöltje lehetne a Főváros második embere.

Mi ebben nem fogunk cinkosok lenni. Ez biztos.

PS: Nem igaz, hogy a Fidesz nélkül nincs többség, hiszen csak 10 képviselőjük van a 33 fős Közgyűlésben. Nem igaz, hogy Vitézy nélkül nincs többség, hiszen a Vitézy-féle frakciónak csak 3 tagja van. Szóval kérem ne jöjjön senki azzal, hogy ez sajnos kényszer. Mert egyszerű matek mutatja, hogy nem az.

(Molnár Csaba/Facebook)

Valódi Hírek