Gyurcsány a gátakról üzent: Nem szabad lankadnunk, Budapest alatt most jön még csak az árvíz java!

Gyurcsány Ferenc az árvízi védekezés fenntartásának fontosságára hívta fel a figyelmet az apadás időszakában.

A vízügy szerint Budapesten szombaton lezajlott a tetőzés

Beszámoltunk róla, hogy Budapesten szombat délután tetőzött a Duna. Az idei őszi árvíz legmagasabb vízszintje több mint 60 centiméterrel elmaradt a 2013-as árvízi csúcstól, amikor a folyó vízszintje meghaladta a 891 centimétert.

Gyurcsány is üzent

Gyurcsány Ferenc az apadás alkalmából üzent a védekezésben részt vevő polgároknak. A DK elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy bár túl vagyunk az áradás nehezén, a figyelemnek nem szabad lankadnia, ugyanis Budapesttől délre csak a következő napokban fog tetőzni a Duna.

Gyurcsány Ferenc apadás kapcsán írt bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

„Ha a hétről így hétvégén kell valamit mondani budapestiként, akkor az első mondat a köszöneté.

Először is köszönet a Fővárosi Csatornázási Műveknek, az ott dolgozó valamennyi munkatársnak. Emberemlékezet óta övék a tudás, a képesség, a tehetség, hogy védjék ilyenkor a várost. Politikusok jönnek és mennek, jók és rosszak, normálisak és együgyűek, a Csatornázási Művek viszont marad. Ők a biztos pont. Köszönjük.

Köszönet a sokezer önkéntesnek. Volt köztünk mindenfajta, ilyen, olyan gondolkodású, volt pár meglepő pillanat is, de ez nem fontos. Együtt vigyáztuk a várost, a hazát.

Végül köszönet mindenki másnak, kit vezényeltek, ki magától jött, ki csak hozott pár szendvicset, ki ránk nézett és megköszönte, hogy csináljuk.

De nincs vége. Hosszú a tetőzés és az ár elvonulása, Budapest alatt pár helyen még csak most jön a java.

Nem lankadunk, ahova és amikor kell, megyünk.
Mert vigyázni kell városainkra, falvainkra, vigyáznunk kell a hazára.”

(Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Valódi Hírek