Kitört a pánik: Katonai helikoptert kellett bevetni a magyar településen

Kisoroszi községet elöntötte az árvíz, de a mentés így sem állhatott le.

Így tetőzött a Duna az ország északi részén

Míg Budapesten szombaton kora délután, a Dunakanyarban hajnalban tetőzött az árvíz. A helyzet az ártérbe épült Kisoroszin a legrosszabb, amelyet mind nyugatról, mind keletről a Duna vesz körbe.

A települést gyakorlatilag elöntötte az árvíz,

ám a helyiek nem estek pánikba, ugyanis hozzászoktak, hogy az ő településüket érintik a legérzékenyebben a dunai árvizek.

Ugyan a települést sem hajóval, sem autóval nem lehet megközelíteni, az ATV Híradó stábja eljutott a 900 fős településre. A helyiek beszámolója szerint még soha nem zajlott ilyen nyugodtan az árvízi felkészülés, mint jelenleg.

Kisoroszi polgármestere részleteket árult el a mentés rendhagyó folyamatáról

Molnár Csaba polgármester elmondta: a korábban megépített védmű jól állta a sarat, és az állami szervekkel is gördülékenyebb volt a kommunikáció az elmúlt években tapasztaltakhoz képest.

A tetőzés ma éjszaka volt, három óra körül. Azóta hál’Istennek szépen folyamatosan megy le a víz. Rendkívüli mindig történik, tehát csak a rendkívüli eseménynek a mértéke a kérdéses. A legkomolyabb az talán ma délelőtt 10 órakor volt, nyugodtan annak lehet nevezni. Egy súlyos beteget kellett helikopterrel elszállítani, és ő be is került a kórházba. Bízunk benne, hogy jobbulás következik be az állapotával, de ez egy vészhelyzet volt

– árulta el a település vezetője.

(A címlapfotó illusztráció)

Valódi Hírek