Sokkoló képek érkeztek a Duna budapesti szakaszáról

Ezek a fotók sokak emlékezetében megmaradnak a Duna áradásáról, Budapest is kapott a nyakába.

Beszámoltunk róla, hogy szombaton tetőzik a Duna Budapest területén. Úgy tűnik, a vízszint nem éri el a 2013-as fővárosi rekordot, amikor 891 centiméteren döntött csúcsot a folyó vízállása. Még az sem volt elég magas vízállás ahhoz, hogy az árvíz elöntse a felső rakpartokat, így a jelenlegi,

körülbelül 830 centiméteres vízszint

mellett viszonylagos nyugalomban várhatja Budapest az árhullám levonulását.

A kormányzat közösségi oldalán mutatta meg a dunai árvíz budapesti tetőzését. A videón jól látszik, hogy az alsó rakpartokon lévő közlekedési táblákat és lámpákat is belepte a víz, azok teteje is alig látszódik.

Karácsony Gergely szombaton arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a főváros megfelelő felkészültséggel várja a Duna tetőzését. Sor került a vízhez közeli szakaszokon a csatornazsilipek lezárására, és a csatornázási művek munkatársai minden érintett eszközt árvízvédelmi funkcióba kapcsoltak.

Ugyan a budapesti védekezést a Fővárosi Önkormányzat irányítja, Orbán Viktor nem átallt beugrani a főváros árvízveszéllyel érintett területeire. Turnéjára Karsay Ferenc budafok-tétényi polgármester, Szentkirályi Alexandra leendő fideszes fővárosi frakcióvezetőt is magával vitte – utóbbinak vajmi kevés köze van a jelenlegi árvízi védekezéshez.

A Klubrádió fotókon is megörökítette a budapesti árvízhelyzet, amelyeket alább tudsz megnézni:

(Magyarország Kormánya/Karácsony Gergely/Orbán Viktor/Klubrádió/Facebook)

Valódi Hírek