Mi folyik itt? Halásztelken éjjel valaki ellopta a homokzsákokat

Az elkövetők nagyon komoly büntetésre számíthatnak.

Nincs annál visszataszítóbb bűntett, mint az, ami az éjjel történt: Halásztelken ellopták az árvíz elleni védekezéshez használt homokzsákokat és a töltőanyagot – számolt be a közösségi médiában a Fővárosi Vízművek.

Le kellett bontani a gátat, majd újraépíteni a tolvajok miatt

„Murvatolvajok veszélyeztetik Halásztelken az árvízi védekezést.

Számtalan szervezettel összefogásban dolgozunk azért, hogy az árvíz ellenére is megőrizzük az ivóvíz-szolgáltatás biztonságát.

Míg vízbázisaink, kútjaink és a többi víztermelő létesítményünk védelmére összpontosítunk, szolgáltatási területünkön katonák, diákok és önkéntesek építik folyamatosan a nyúlgátakat, hogy az alacsonyabban fekvő területeket megóvjuk a közelgő víztömeg rombolásától.

Eközben Halásztelken az éjszaka folyamán megrongálták a tegnap kialakított védelmi rendszert, és a murva egy részét ellopták. Árvíz esetén fel vagyunk készülve a rendkívüli és váratlan helyzetekre, de erre még mi sem számítottunk.

Nincs más választásunk, mint hogy máshonnan elvonva az értékes munkaerőt, mindannyiunk közös érdekében odairányítsuk biztonsági őreinket, és persze újraépítjük, amit sikerült éjjel azoknak a tolvajoknak tönkretenniük, akik még ilyenkor sincsenek semmire tekintettel.

Természetesen ezzel egy időben feljelentést teszünk ismeretlen tettes ellen”

– írták.

Halásztelek homokzsák

Valódi Hírek